sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Quan cal escollir un elevador vertical? Consells

Quan escollit un elevador vertical consells

Si estàs valorant instal·lar un salvaescales segur que t'has fet aquesta pregunta: Quan cal escollir un elevador vertical? Els elevadors verticals poden canviar radicalment l'accessibilitat d'una casa o qualsevol tipus de local. Això es deu a la seva gran capacitat de millorar el pas per desnivells a persones amb i sense problemes de mobilitat.

T'expliquem quins elevadors de curt recorregut existeixen, els seus avantatges i com poden canviar la teva qualitat de vida. Comencem!

Què és un elevador vertical?

Un elevador vertical o un elevador de curt recorregut és un sistema salvaescales que permet salvar desnivells de fins a 3 metres d'altura. Aquest sistema puja escales dona accessibilitat a totes les persones, utilitzin cadira de rodes o no. Això es deu que es basa en la idea d'un ascensor convencional.

Aquest sistema de salvaescales millora la qualitat de vida de tots els seus usuaris ja que facilita el pas per aquest desnivell. Persones en cadira de rodes poden oblidar-se del problema que suposen les escales i altres usuaris l'utilitzen per a estalviar-se el desnivell.

En resum, un elevador vertical pot resoldre problemes molt típics d'accessibilitat:

 • Desnivell a l'entrada d'una comunitat de veïns fins a l'ascensor.
 • Salvar desnivells a edificis públics.
 • Salvar desnivells a espais de l'exterior
 • Salvar desnivells de comunitats de propietaris que tenen escales d'accés a l'exterior.

Tipus d'elevadors verticals

Pots trobar diferents tipus d'elevadors verticals en funció de les seves característiques. T'expliquem les que hi ha perquè puguis valorar quin seria l'indicat per a tu.

Curt recorregut

Generalment tots els elevadors són de curt recorregut perquè no solen superar els 3 metres d'altura (alguns models concrets poden arribar fins als 4 metres). Però aquí fem referència a elevadors que només poden salvar un tram de pocs graons.

Aquests tipus d'elevadors destaquen per necessitar un fossat (encara que no sol ser massa profund) ja que solen instal·lar-se arran de terra. Això permet no ocupar espai quan no s'utilitzen i estan 100% integrats en el lloc.

El seu principal avantatge és que es poden personalitzar-se amb el material del mateix terra que l'envolta de manera que no suposa cap problema d'impacte visual. Per aquesta mateixa raó, solen ser un producte ideal per a espais històrics, museus, restaurants o espais públics.

Plataforma elevadora invisible

En aquesta fotografia et mostrem la plataforma elevadora FUTURA. Aquest sistema permet salvar fins a 1,2 metres d'elevació, es personalitza perquè s'integri al 100% amb l'espai i quedi pràcticament invisible. Mira més opcions semblants en el nostre apartat d'elevadors de la web: Et sorprendràs!

Ascensors sense fossat

Molts models de plataformes elevadores es poden instal·lar sense fossat i, els que necessiten un, és de pocs centímetres. Això suposa un gran avantatge ja que no fa falta fer grans obres per instal·lar-se.

A més, és un gran contrast amb els ascensors convencionals ja que aquests sí que necessiten obres i d'un manteniment posterior, en canvi, els elevadors no.

Els elevadors de VALIDA tenen dissenys moderns i integradors pel que encaixen en molts espais diferents sense danyar l'estètica del lloc. Els materials són de molt bona qualitat ja que molts d'ells estan fets amb acer inoxidable.

En aquesta imatge pots veure a INVICTUS, que es pot instal·lar tant a interior com a l'exterior i està format per materials d'alumini i amb vidre. Segur que encaixa perfectament al lloc on vols instal·lar-lo.

Tenim una gran varietat d'elevadors verticals, pots mirar en l'apartat d'instal·lacions realitzades una selecció d'espais on hem instal·lat els nostres elevadors.

Ascensors elevadors tradicionals

Finalment hi ha l'opció dels ascensors convencionals, però en cases particulars poden suposar un sobre cost. Això és perquè per a instal·lar els ascensors s'han de realitzar obres i, seguint les indicacions de la llei, requereixen de manteniment i inspeccions periòdiques.

En el cas de necessitar cobrir moltes plantes i tenir espai suficient, llavors sí que és recomanable optar per un tipus d'ascensor convencional.

Avantatges dels Elevadors verticals de curt recorregut per a la llar

Aquests són els avantatges principals de tenir un elevador o una plataforma vertical a casa:

 • Fàcil instal·lació
 • La majoria no necessiten fossat i, si ho requereixen, és de pocs centímetres.
 • No és obligat per llei realitzar manteniments periòdics.
 • Tots els models tenen un disseny elegant.
 • Molts models poden personalitzar-se.
 • Fàcils d'utilitzar: disposen de polsador de pujada i de baixada.
 • Fàcils d'utilitzar: disposen de polsador de pujada i de baixada.

Elevadors verticals tipus Homelift

Com a substitut a l'ascensor convencional hi ha els elevadors verticals tipus Homelift. Podríem dir que és la versió més pràctica de l'ascensor de tota la vida, ja que no requereixen de moltes obres per a instal·lar-se. Ocupen poc espai i no necessiten el manteniment i inspeccions obligats per la llei.

Destaquen per tenir molts opcionals, un d'ells és un seient plegable perquè persones amb problemes de mobilitat puguin asseure's còmodament quan utilitzen l'elevador.

Els Homelift estan especialment dissenyats per a espais on es vulgui garantir l'estètica i es busqui un salvaescales elegant. VALIDA compta amb SUPES, un elevador unifamiliar fabricat amb vidre i de disseny capaç de canviar radicalment l'accessibilitat d'una casa.

Elevador de curt recorregut homelift

Els Homelift poden arribar a cobrir fins a 4 metres d'altura. Hi ha diferents grandàries en funció de la capacitat de càrrega, pot transportar persones en cadira de rodes i té una estructura compacta pel que pot instal·lar-se en espais reduïts.

VALIDA, el catàleg més ampli d'elevadors verticals

Com veus, a VALIDA tens moltes opcions per a triar un elevador de curt recorregut. A més, nosaltres t'aconsellem en tot moment ja que disposes d'un Assessor Tècnic que t’ajuda a valorar la millor opció.

A més, disposem de moltes més solucions d'accessibilitat: cadires salvaescales i plataformes salvaescales. Aquests sistemes també permeten millorar la qualitat de vida a persones amb mobilitat reduïda ja que aconsegueixen trencar amb les barreres arquitectòniques dels edificis.

Si tens dubtes, no esperis més, truca al telèfon gratuït 900 414 000, estarem encantats d'ajudar-te. A més, recorda que et farem pressupost a mida, gratuït i sense compromís.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu