sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Quanta electricitat consumeix una cadira salvaescales?

Quanta electricitat consumeix una cadira salvaescales

Amb l'entrada en vigor de la nova factura de la llum per trams horaris tothom està preocupat pel preu de la factura. Segur que estàs constantment apagant les llums, desendollant electrodomèstics que no s'estan utilitzant, pensat si fa prou calor com per encendre l'aire condicionat….

Però, quant gasta una cadira salvaescales? Està suposant una despesa enorme a la teva factura de la llum? Ja pots respirar, perquè la seva despesa és mínima! En aquest article t'expliquem quanta llum consumeix una cadira salvaescales.

L'augment del preu de la llum el 2021

Com ja deus saber, des de l'1 de juny del 2021 la factura de llum de tots els consumidors s'ha dividit en tres franges horàries. En funció de la franja, la llum té un preu o un altre:

  • Hora baixa: és la més barata i són les hores compreses entre 00.00 i 8.00 del matí. Això es deu al fet que són les hores amb menys demanda. Aquesta franja també inclou els caps de setmana (les 24h) i els festius nacionals.
  • Hora plana: seria una hora intermèdia i comprèn les hores (d'entre setmana) de 8.00 a 10.00 i a la tarda les 14.00 fins a les 18.00. Finalment, a la nit és de les 22.00 a les 00.00.
  • Hora punta: quan hi ha més demanda i el preu és més car. Són les hores del matí compreses entre les 10.00 i les 14.00 i a la tarda són de les 18.00 i les 22.00.

El preu de la llum es determinar per subhasta cada dia. S'estima que, des del nou canvi tarifari, el preu de la llum ha pujat un 41%. El culpable d'aquesta situació és el l’augment del preu del gas natural, la principal font generadora de llum.

Aquesta nova factura de llum afecta als consumidors acollits al que es denomina PVPC (Preu Voluntari per al Petit Consumidor). Es calcula que en el territori espanyol hi ha 11 milions de llars vinculades a aquest tipus de mercat.

Les altres llars solen estar subjectes a ofertes de les companyies elèctriques que ofereixen un preu fix i es venen com una tarifes o promocions concretes.

Quanta llum gasta una cadira salvaescales

Les cadires salvaescales són sistemes que permeten pujar i baixar escales rectes i corbes a persones amb mobilitat reduïda. Són ideals per a cases particulars ja que són l'opció més econòmica, ocupen poc espai, són pràctiques i molt segures.

Aquestes es fabriquen a mida perquè s'adaptin a l'espai on s'han d'instal·lar. Per tant, podem dir que s'adapten a tota mena d'escales. A més, instal·lar una cadira elevadora és molt ràpid ja que no necessiten obres. També permeten acabar amb les barreres arquitectòniques i millorar la qualitat de vida de les persones.

Però, segurament, amb l'arribada d'aquesta nova forma de càlcul del preu de la llum, moltes persones s'estan preguntant si poden influir en la pujada de la factura elèctrica tenir una cadira puja escales a casa.

Consum elèctric dels salvaescales

Tant si ja tens una cadira instal·lada o estàs pensant en instal·lar-ne una, aquestes dades t'interessen ja que et demostrarem que una cadira salvaescales no és l'electrodomèstic que més consumeix a casa.

Aquestes son les mitjanes de consum anuals dels electrodomèstics més comuns a les cases:

  • Nevera: mitjana de 662kwh anuals. (0,07kw cada hora)
  • Televisor: mitjana de 263kwh anuals. (0,03kw cada hora)
  • Rentadora: mitjana de 255kwh anuals. (0,029kw cada hora)
  • Assecadora: mitjana de 255kwh anuals (0,029kw cada hora)
  • El rentavaixella: mitjana de 246kwh anuals. (0,028kw cada hora)

Quant costa l'ús d'una cadira salvaescales

Però això què vol dir? La rentadora, el televisor o la nevera gasten més que la meva cadira salvaescales? Sí, bastant més.

Quan la cadira salvaescales està en funcionament té un consum de 24 watts per hora o 0,024kw. Per tant, si la cadira s’utilitzés durant una hora seguidament per a baixar i pujar escales (cosa molt poc probable) consumiria durant aquest temps 0.005€ (si prenem el preu mitjà del kw a Espanya d'un dia entre setmana de 0,222€).

Consum elèctric de salvaescales

Estalvi en consum energètic amb les cadires salvaescales de VALIDA de baix consum

Com veus, les cadires salvaescales de VALIDA no suposen una gran despesa elèctrica comparada amb els típics electrodomèstics que hi ha a un casa. Ja que aquestes s'utilitzen en determinats moments durant el dia mentre que, per exemple, la nevera està constantment en funcionament, hi ha el televisor encès durant moltes hores i els programes de la rentadora solen durar, pel cap baix, 1h.

Tant la plataforma elevadora com l'elevador vertical són productes que tenen un consum elèctric major que les cadires, ja que necessiten més força per a poder transportar més pes. Però, igual que amb les cadires salvaescales, tampoc s'estan utilitzant constantment, probablement, en el cas de comunitats de veïns s'utilitzaran més a primera hora del matí, però no durant el dia.

Per tant, podem assegurar que tenir una cadira salvaescales a casa no et suposarà un augment en la teva factura de la llum. I, ara que saps això, A què esperes per demanar-nos un pressupost gratuït?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu