sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Quants graus de discapacitat té la artrosis?

La artrosis és una patologia relacionada amb les articulacions, que causa dolor i redueix la qualitat de vida de les persones, però saps quants graus de discapacitat té la artrosis?

 

La artrosis o osteoartritis està relacionada amb el desgast i envelliment de les articulacions, tractant-se de la quarta causa de discapacitat més comuna en dones. Afecta tant al cartílag com a l'os i als teixits tous de l'articulació. Pot afectar la zona del maluc, els genolls, les mans, els peus i la columna vertebral. Aquesta malaltia causa una pèrdua de la mobilitat i d'autonomia en les persones, a més d'un dolor associat al moviment de l'articulació.

Existeixen diferents graus d'aquesta malaltia, que poden evolucionar a deformacions en els ossos i contractures musculars amb augment del dolor i atròfia muscular.

Seguidament et mostrarem els diferents graus de la malaltia i quan podem obtenir la incapacitat laboral per artrosis.

 

 

 

Graus de discapacitat de la artrosis

 

Et presentem les diferents etapes per les quals passa la osteoartritis i també els diferents plans d'acció per al tractament en cada fase:

 

GRAU 0: NORMAL

 

 

No hi ha signes de artrosis ni cap dolor, sense deterioració ni signes de mal articular. És el seu estat de salut normal, en el qual no es requereix cap tractament.

 

GRAU 1: MENOR

 

 

En aquest grau normalment els pacients encara no senten dolor ni molèsties perquè el desgast articular és molt lleu. El metge pot recomanar suplements alimentosos com la glucosamina i aconsellar-nos exercicis que poden ajudar a millorar la salut del cartílag.

 

GRAU 2: LLEU

 

 

En aquesta etapa es mostra un major creixement del espolón ossi, això provoca un dolor lleu sobretot quan s'estigui assegut durant períodes de temps llargs, en aixecar càrrega o fer esforços. El cartílag i els teixits tous encara tenen una grandària saludable però existeix una degradació proteolítica del cartílag.

Si el metge detecta la artrosis en aquesta etapa primerenca, és més senzill aconseguir detenir l'evolució d'aquesta malaltia. Es recomanen un seguit de dietes i plans d'entrenament estrictes per a ajudar a augmentar l'estabilitat articular, també poden ser útils alguns aparells ortopèdics per als genolls com les plantilles.

 

GRAU 3: MODERAT

 

En aquest grau existeix una erosió de la superfície del cartílag entre els ossos i la fibril·lació redueix la bretxa entre els ossos. Hi ha una inflamació de les articulacions que causa dolor en caminar, en córrer, en ajupir-se o en estendre's.

En aquesta etapa, pot ser de gran utilitat la instal·lació d'una ajuda tècnica per a pujar i baixar escales sense risc com les cadires salvaescales de Válida sin barreras, aquestes poden ajudar-nos en el nostre desplaçament diari oferint-nos seguretat i confort.

El nostre metge pot receptar-nos diferents medicaments per a alleujar el dolor fins alguns de més forts com la codeïna i la oxicodona. Existeixen altres tractaments més agressius que poden demorar diverses setmanes per a veure els resultats, però alleujant els símptomes.

 

Grau 4: SEVER

 

 

En aquest punt de la malaltia, l'espai articular entre els ossos es redueix considerablement, aquest fet provoca que el cartílag es desgasti i torni les articulacions rígides. Com a conseqüència es produeix una inflamació crònica causant un major dolor en fer qualsevol tasca quotidiana com caminar i baixar escales.

En aquests casos pot ser que es necessiti una cirurgia de realització òssia, aquesta pot portar setmanes de recuperació i requereix de constància per a restablir la mobilitat.

 

 

Discapacitat laboral per artrosis

 

Si les limitacions provocades per la malaltia de la artrosis inhabiliten a la persona per a fer les seves tasques en l'àmbit laboral, el perjudicat pot demanar una pensió d'incapacitat per artrosis.

Per a saber si l'afectat pot demanar una pensió, primer el metge haurà de realitzar una avaluació de les condicions del pacient, i depenent del nivell de la malaltia, podrà saber quines limitacions pot tenir el perjudicat. Això és important depenent del tipus de treball que realitza la persona amb la malaltia.

Si les limitacions de l'afectat impedeixen fer el seu treball amb normalitat, pot reclamar una pensió per incapacitat permanent total per al seu treball habitual. En aquest sentit, l'afectat podrà fer una altra tasca encara que no la que realitzava i tindrà dret a una pensió vitalícia del 55% de la seva base reguladora.

Si la malaltia impedeix realitzar al treballador qualsevol tipus d'activitat, té dret a reclamar la incapacitat permanent absoluta, que suposaria una percepció d'una pensió vitalícia del 100% de la base reguladora del treballador.

 

 

Evidentment, cada cas ha de ser valorat per experts que puguin certificar aquesta discapacitat. Si necessites més informació sobre aquest tema, et recomanem un article que parla sobre tipus d'incapacitats i els seus beneficis

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu