sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Què és un Salvaescales Vertical. Tipus, usos i preus.

salvaescaleras vertical elevador

Com ens pot ajudar un salvaescales vertical?

Les escales o els desnivells poden suposar un repte quan tens dolors articulars, problemes de mobilitat o necessites una cadira de rodes per a poder desplaçar-se. Però, a més, imagina’t que vas carregada amb una maleta de viatge de 20kg i has de pujar un tram d'escales...!

Sembla que els salvaescales només serveixen per a persones amb alguna discapacitat, però la realitat és que milloren la qualitat de vida i la comoditat de totes les persones. Això es deu al fet que són capaces d'eliminar les barreres arquitectòniques de molts espais.

Què és un salvaescales vertical?

 

Un salvaescales vertical o un elevador de curt recorregut és un sistema de puja escales que permet salvar trams d’escales o desnivells de fins a tres metres. Funcionen mitjançant un motor elèctric integrat en el sistema que permet elevar a la persona que l'usa.

Un salvaescala vertical, a diferència d'un ascensor, necessita poc temps per a instal·lar-se. Això es deu que no necessita un fossat i amb només una petita rebaixa de nivell del terra es poden integrar.

 

”elevador

 

Característiques dels salvaescales verticals de curt recorregut

 

T'expliquem els avantatges de tenir un salvaescales vertical:

 • Una plataforma elevadora vertical dona solucions d'accessibilitat a persones amb i sense cadira de rodes o a persones amb mobilitat reduïda.
 • Són molt fàcils d'utilitzar: tenen botons integrats, tant a l'interior de la plataforma com en l'exterior (per a fer-la baixar i pujar en cas que es trobi en l'altre extrem de la guia).
 • Sistema de seguretat: són robustes i compactes, a més, tenen tots els sistemes de seguretat. Totes elles integren sensors que paren el moviment si es detecta qualsevol objecte sota la plataforma. A més, tenen panys elèctrics a les portes per a impedir que algú es llanci al buit si la plataforma no es troba ben situada.
 • Gairebé no necessiten fossat: amb una petita rebaixa del sòl ja es poden instal·lar. Això fa que el procés sigui molt ràpid i amb menys sobrecostos que un ascensor o un altre tipus de sistema d'elevació similar.
 • Aptes per a l'interior i per a la intempèrie: molts models tenen la versió per a l'exterior, per la qual cosa són totalment resistents a climes adversos de calor i fred.
 • Personalitzables: les plataformes destaquen pel seu disseny integrador i personalitzable en funció dels gustos de l'usuari i també de les característiques de l'interiorisme. Moltes d'elles permeten canviar el sòl de la plataforma perquè s'igual que el que l'envolta, ja es marbre, pedra o fusta.
 • El seu manteniment és molt reduït en comparació a ascensors. A més, tampoc tenen un consum elèctric excessiu, és equivalent a un electrodomèstic comú.
 • Perfecte per a comunitat de veïns, locals comercials, restaurants i institucions públiques.

 

”elevador

 

Altres maneres d’anomenar als salvaescaleras verticals

 

Segurament hauràs escoltat moltes maneres de anomenar a aquest sistema de salvaescales pel que et pot haver confós en diverses ocasions. Totes les paraules són sinònimes i fer referència a la mateixa solució:

 1. Elevador vertical (tenir en compte que també és sinònim d'ascensor)
 2. Elevador de curt recorregut
 3. Elevador per a salvar escales
 4. Plataforma vertical (no confondre amb plataformes salvaescales)
 5. Plataforma elevadora vertical
 6. Elevador hidràulic de curt recorregut

 

Tipus de salvaescaleras verticals

 

Tenim una àmplia gamma d'elevadors verticals, però et parlarem dels més reeixits i sorprenents per a la seva capacitat d'adaptació i disseny.

 • Nexum: un elevador de curt recorregut senzill, robust i confortable. Molt pràctic per a comunitats de veïns que tinguin, com a barrera arquitectònica, uns esglaons que separen l'entrada de l'edifici amb l'ascensor. Supera trams de fins a 3 metres.
 • Subeo: molt pràctic i amb versió d'interior i exterior. Pot pujar trams de fins a 1,8m de desnivell. Destaca per una instal·lació ràpida.
 • Invictus: un model molt integrador, permet personalitzar la plataforma perquè sigui igual que el terra que l'envolta (fusta, marbre o pedra). Salva desnivells de fins a 1,25m.
 • Invisible: el salvaescales més integrador per excel·lència. Fabricat amb el mateix material que el terra que l'envolta. Es transforma en escala quan no s'utilitza, per la qual cosa el fa molt versàtil. Et deixem un vídeo de com funciona. Segur que et sorprèn!

 

 

On es pot instal·lar un salvaescales vertical?

 

Aquests sistemes d'elevació tenen molt bon acolliment en locals comercials, restaurants, edificis públics. Encara que també hi ha particulars que han optat per aquesta solució, permetent salvar desnivells que un altre tipus de salvaescaleras no podria.

Normalment s'han instal·lat perquè en algun espai de l'edifici hi ha un desnivell molt pronunciat o unes escales que impedeixen l'accessibilitat de totes les persones. Un elevador de curt recorregut garanteix la llibertat de moviment de totes les persones i millora la seva comoditat.

 

Qui pot fer servir un salvaescales vertical?

 

Tothom pot utilitzar un salvaescales vertical. Com hem dit, permeten salvar trams d'escala i desnivells a persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda. A més, poden facilitar molt l'accessibilitat de totes les persones i també ofereixen molta comoditat.

 

Diferències entre salvaescales vertical i plataforma salvaescales

 

Un salvaescales vertical seria un mini ascensor que puja i baixa un tram de fins a 3 metres de desnivell, mentre que les plataformes salvaesacales tenen una guia que permet salvar trams d'escala molt llargs i fins hi tot amb corbes.

En cas de tenir un tram llarg d'escales que salvar, llavors, el més probable, és que una plataforma sigui més convenient. Però si hi ha un desnivell o un tram curt d'escales, es pot contemplar la idea d'instal·lar un elevador.

 

Preus i pressupost de *salvaescaleras verticals

 

Oferir un preu concret per a un elevador és complicat, ja que dependrà del model a triar i també les característiques del lloc. Així i tot, el preu sol ser a partir de 6.500€.

Per a tenir un pressupost exacte, a mesura i que tingui en compte totes les teves necessitats, truca al telèfon gratuït 900 414 000 o envia un correu electrònic a [email protected] Si no saps quina solució salvaescala és millor per a tu, demana'ns consell i valorarem si les cadires salvaescales o plataformes també pot cobrir les teves necessitats.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu