sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Què és una hèrnia discal: dolors que afecten la mobilitat

Què és una hèrnia discal i per què pot generar dolors que afligeixen a la nostra mobilitat?

Avui dia s'ha vist incrementat el nombre de persones que sofreixen aquest tipus de malaltia que afecta la zona del disc intervertebral, concretament al seu nucli pulpós.

Això és pel fet que els nostres treballs són més sedentaris que els d'antany i que passem una major part del temps asseguts.

També és un problema ocasionat per una edat avançada, amb el pas dels anys, els discos poden veure's afectats donant lloc a problemes lumbars. Des de Válida sin barreras, empresa especialitzada en solucions per a l'accessibilitat, t'expliquem quines altres patologies engloba una hèrnia discal i com pot afectar la mobilitat de les persones.

 

Què és l'hèrnia discal lumbar

 

Una hèrnia discal fa referència a un problema amb un anell fibrós discal o discos intervertebrals. Quan el material del disc s'infla, empeny cap a l'exterior de la paret del cartílag tocant les arrels nervioses.

Aquesta pressió sobre els nervis de la columna i a la medul·la espinal causa dolors a diferents punts del cos depenent de la zona afectada. Habitualment les hèrnies de disc s'ocasionen a la regió lumbar. La segona zona més afectada es troba en els discos cervicals, en la zona del coll.

 

 

 

Hèrnia discal i nervi ciàtic

 

Un dels símptomes més comuns que causa l'hèrnia discal és provocar dolor en el nervi ciàtic. Aquest moltes vegades és ocasionat per un prolapse de material del disc cap endarrere, el qual irrita o comprimeix una arrel nerviosa que origina un dolor d'una cama.

Normalment la ciàtica afecta des de la regió lumbar de la columna vertebral cap a la cama, passant per la natja i que pot afectar fins al panxell o en alguns casos, fins i tot al peu.

Aquest dolor lumbar pot anar acompanyat per una pèrdua de força i una sensació de formigueig i entumiment.

 

”hernia-discal-dolor-lumbar-nervio-ciatico-pierna”

 

Causes de l'hèrnia discal lumbar i edats més propenses

 

• Dolor a les extremitats (braços o cames): Si el seu disc herniado està en la part baixa de l'esquena, generalment sentirà més dolor en les natges, la cuixa i el panxell. També pot tenir dolor al peu. Si la seva hèrnia de disc es focalitza en la zona del coll, usualment sentirà major dolor en l'espatlla i braç. Aquest dolor pot veure's incrementat quan tus, esternuda o es mou a certes posicions.

• Entumiment o formigueig: Les persones que tenen una hèrnia de disc sovint senten entumiment o formigueig en la part del cos atesa pels nervis afectats.

• Flaquesa i punts febles: Els músculs que es veuen afectats pels nervis de la zona que tendeixen a afeblir-se. Això pot fer que la persona perdi l'equilibri a vegades, ensopegui o afecti la seva capacitat d'aixecar o subjectar objectes.

• Pot tenir una hèrnia de disc sense símptomes: És possible que no sàpiga que ho té tret que es faci una ressonància magnètica.

 

Les hèrnies discals solen afectar amb major freqüència als homes de mitjana edat i d'edat avançada i es produeixen, normalment, després de realitzar un esforç físic elevat.

S'aprecia un augment de risc en afeccions congènites que danyen a la grandària del canal raquidi lumbar.

 

Tractaments i solucions per a curar les hèrnies discals

 

En moltes ocasions, les hèrnies discals poden millorar amb el temps encara que no estiguin realitzant cap tractament.

Algunes persones controlen el dolor modificant la manera en la qual realitzen les seves activitats diàries.

Existeixen diferents exercicis que poden millorar la postura de l'esquena i disminuir el dolor. Una altra opció és acudir a un fisioteràpia perquè ens ajudi a disminuir el dolor.

Existeixen diferents medicaments que ajuden a controlar el dolor.

En aquests casos més greus, i després d'haver realitzat un examen físic de l'afectat, pot ser necessari realitzar una operació de cirurgia. Aquest tractament quirúrgic aconsegueix alleujar el dolor i té una taxa d'èxit superior al 85%.

 

”hernia-discal-dolor-lumbar-cirugia-operacion”

 

 

Afectació de la mobilitat diària i dolors insuportables

 

Algunes persones sofreixen dolors que no els permet portar una vida normal. Poden sentir alteracions de la força, sensibilitat en l'extremitat i fins a disminuir el seu barem de mobilitat. A vegades, poden sentir un dolor tan intens als impedeix fer tasques simples com aixecar objectes, en conduir, en estar assegut en una mateixa posició o en pujar o baixar escales.

Existeixen diverses ajudes tècniques que poden facilitar la nostra autonomia i evitar realitzar esforços físics massa intensos que puguin convertir-se en factors de risc. Per a aquestes persones que senten dolor en pujar o baixar escales, poden instal·lar una cadira salvaescales que els permeti pujar d'una planta a una altra sense dificultat.

Si el seu dolor persisteix en el temps i no millora, tal vegada una cirurgia pot millorar aquesta afecció. Això sempre haurà d'estar valorat pel seu metge que li aconsellarà sobre la millor opció tenint en compte el seu historial clínic.

 

Consells generals per a hèrnies discals i dolor de nervi ciàtic

 

Hi ha alguns factors de risc que hem d'evitar si no volem incrementar el dolor discal:

• Evita aixecar molt de pes o realitzar moviments bruscos.

• Realitzar activitat esportiva, d'aquesta manera s'enfortiran els músculs de la zona lumbar.

• Mantenir una postura alçada correcta, sobretot quan estem assegut durant llargs períodes de temps o quan hem d'aixecar pes.

• Cuida la teva alimentació i mantingues un pes adequat tenint en compte la teva edat i altura.

• Evita fumar.

 

Et deixem amb un article relacionat en el qual t'expliquem com podem millorar nostre regui sanguini. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu