sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Què són els pisos tutelats per a discapacitats i requisits

Què són els pisos tutelats per a persones amb discapacitat? Quins requisits es necessiten per a optar a un?

 

Existeixen diferents ajudes destinades a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional que provenen d'alguns organismes públics i privats.

D'aquesta manera, s'intenta aconseguir una societat més inclusiva i igualar els drets de qualsevol persona indistintament de la seva condició.

 

En aquest article t'ensenyem què són els habitatges tutelats per a persones amb minusvalidesa i com podem optar a elles.

 

Pot ser t'interessa: Tots els beneficis de la discapacitat del 33% 

 

 

Pisos tutelats per a persones amb discapacitat

 

Els pisos tutelats serveixen com a allotjament temporal o en algunes ocasions de manera definitiva, per a millorar la convivència d'algunes persones.

Poden optar a aquests habitatges aquestes persones amb alguna discapacitat física o mental reconeguda o també aquestes amb problemes econòmics o d'integració familiar.

El principal objectiu dels habitatges tutelats és promoure i impulsar l'autogestió i la pràctica del desenvolupament de les diferents accions quotidianes.

 

Aquests allotjaments estan dissenyats per a reunir alguns factors indispensables per a cobrir diferents necessitats bàsiques de les persones.

Alguns d'aquests factors són:

- Accessibilitat: Els equipaments i zones comunes són accessibles complint amb la normativa actual sobre Llei de Propietat Horitzontal.

- Emplaçament: La majoria estan ben comunicades o disposen d'un accés fàcil al transport públic i també als serveis.

- Capacitat: Entre 4 i 10 places, per això hauran d'estudiar-se diferents condicions i factors així com la superfície total de l'habitatge.

- Prestacions: Es disposarà d'un servei d'assistència i suport a més de realització de diferents activitats d'integració, col·laboració i autoajuda, tenint en compte les necessitats específiques dels habitants.

 

 

Tipus de pisos tutelats

 

Domicilis per a persones amb mobilitat reduïda:

Serveixen de suport i per a millorar l'autonomia personal i la pràctica de les diferents tasques del dia a dia.

 

Domicilis per a persones amb discapacitat intel·lectual:

Per a l'assistència, supervisió i foment de la independència en les diferents tasques del dia a dia.

 

 

Requisits per a optar a un apartament tutelat

 

Com hem esmentat, es realitza una valoració de les condicions del sol·licitant, de la seva situació familiar i econòmica per a comprovar si reuneix els requisits necessaris per a l'adquisició de l'habitatge.

També poden accedir a aquests pisos les persones amb el certificat de discapacitat on es reconeix una discapacitat igual o superior al 33%.

Cada comunitat té diferents límits d'edat que normalment van des dels 18 als 50 anys.

 

En aquests habitatges, és primordial mantenir l'entorn net i segur per a un millor foment de l'autonomia i l'organització. Per això, es reparteixen diferents tasques i accions per a mantenir la neteja de l'entorn i també millorar l'organització i la convivència de les persones.

Per a sol·licitar un pis tutelat, hauràs d'acudir als serveis socials del teu ajuntament o comunitat autònoma i lliurar la informació necessària.

 

 

Si necessites fer accessible la teva llar, et deixem un article que pot ser del teu interès: Consells per a adaptar la teva casa.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu