sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Quina és la millor cadira salvaescales? Comparativa definitiva

Què hem de valorar per a triar quina és la millor cadira salvaescales?

En el mercat existeixen una àmplia gamma de cadires elevadores per a la supressió de les barreres arquitectòniques, llavors, com podem determinar quina és la millor opció?

Encara que totes les cadires serveixin per a pujar i baixar a persones d'avançada edat o amb mobilitat reduïda, existeixen diferents models, dissenys, opcionals i acabats. Per aquest motiu, hem de tenir en compte algunes de les característiques més rellevants per a poder decidir quina és la millor solució depenent de l'entorn a salvar i de l'usuari que la utilitzarà.

A aquest article t'ajudem a sortir de dubtes!

 

Comparativa de cadires pujaescales

 

Com hem esmentat, per a saber quina cadira pujaescales pot ser la més adequada per a salvar un tram d'escales, un dels factors a tenir en compte és determinar a quin ambient anirà instal·lada.

 

• Salvaescales per a interior o intempèrie?

 

És molt important saber si la cadira és per a entorns d'intempèrie o per a interiors ja que no totes les cadires estan pensades per a tots dos llocs. Com és lògic, les cadires salvaescales per a exterior, tenen uns materials més resistents a les inclemències del temps.
A Válida sin barreras disposem d'un model ideal per a ambients d'exterior encara que també pot instal·lar-se en interior, es tracta de la cadira subeescaleras AMICUS.

 

 

Aquesta cadira només pot instal·lar-se en trams d'escala rectes, i aquí entrem en el següent element important a sospesar:

 

• Com és l'escala a salvar?

 

 

Aquest punt és primordial ja que totes les cadires es fan a mida per a cada escala, hi ha algunes que estan pensades per a salvar trams rectes i unes altres per a per a salvar trams d'escala corbs. En aquest últim cas, per a aconseguir un ajust òptim la fabricació de la guia és més complexa.

Dins de la nostra gamma de solucions, oferim diferents models per a la supressió de desnivells amb corbes o amb replans intermedis. Una cadira elevadora perfecta per a salvar aquests trams, és el model de cadira UNUM. Aquesta ajuda compta amb un sistema d'un únic rail, és un model molt confortable i segur. Això sí, UNUM només pot instal·lar-se en ambients interiors.

 

 

Així doncs, l'espai a salvar és molt important a l'hora de decidir-se per un model de cadira. A part de saber com és el tram a salvar, també hem de tenir en compte amb quin espai comptem.

 

 

 

• Quins opcionals té el salvaescales?

 

Algunes cases tenen una porta prop de les escales i la guia pot ser un obstacle. En aquestes situacions, cal instal·lar una guia amb tram articulat automàtic al final de la guia, això significa que la guia es pot plegar cap amunt, allunyant-la de la porta i deixant l'accés lliure. Aquesta opció només la tenen algunes cadires pujaescales.

Com hem esmentat, també és primordial valorar una sèrie de requisits perquè l'usuari pugui utilitzar la cadira. Per això, hi ha cadires que permeten diferents opcionals per a adaptar-se a les seves necessitats específiques. Aquest factor és important ja que no totes les cadires compten amb les diferents preferències.

Una altra d'aquestes opcions pot ser la de col·locar el seient a una altura més elevada per a permetre a l'usuari viatjar en posició semisentada. D'altra banda, hi ha usuaris que necessiten que el reposapeus estigui desplaçat per a permetre a la persona viatjar semigirada, podent passar per les escales més estretes.

A més, per a major subjecció, hi ha models que permeten substituir el cinturó de sèrie estàndard per un arnès de cos.

També és important que la cadira tingui opció d'afegir el gir automàtic al final del recorregut per a facilitar el desembarcament de les persones.

Un altre factor a considerar és el pes de la persona, ja que cada cadira té una capacitat de càrrega màxima, algunes però, ofereixen la possibilitat d'afegir un kit extrapes per a augmentar la seva càrrega.

Si necessites una cadira versàtil, amb possibilitat d'afegir diferents opcionals com els que hem esmentat, disposem d'un dels models més complets del mercat: La cadira salvaescales SOCIUS. Aquesta solució és apropiada per a la majoria d'escales corbes o amb cantonades, a més de comptar amb una de les millors mecàniques del mercat i un sistema exclusiu de doble tracció que proporcionen major estabilitat i subjecció. Així mateix, és un model apte per a espais d'interior i intempèrie.

 

 

 

 

 

• Quina distància tenim per al salvaescales?

 

 

 

La distància que tenim per al pas de les persones també és important, perquè hi ha ajudes que ocupen més espai que unes altres i si tenim una escala molt estreta, haurem d'avaluar que la cadira sigui el més compacta possible.

A Válida sin barreras disposem de cadires que s'instal·len aprofitant el màxim d'espai, una d'elles és la cadira elevadora ALIUM. Aquesta permet instal·lar-se molt prop de la paret, deixant un ampli espai lliure de pas per a les persones que pugen i baixen per l'escala a peu. ALIUM disposa d'una guia que ocupa molt poc espai en trams d'escala rectes, a més, el seu seient, el reposabraços i el reposapeus es poden plegar quan el salvaescales no està en ús.

 

 

Si tens dubtes i necessites més informació per a conèixer millor les nostres ajudes pujaescales, t'animem que ens truquis al telèfon gratuït 900 414 000 o ens enviïs un mail a [email protected]. Els nostres tècnics estaran encantats de brindar-te assessorament sobre accessibilitat i guiar-te per a determinar l'ajuda que millor s'adapti a les teves necessitats particulars. Si ho necessites, també realitzem visita gratuïta al lloc per a oferir-te un pressupost a mida i sense compromís. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu