sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Quines cures necessiten les persones majors o ancians?

Com cuidar a les persones majors? Quines són les seves necessitats?

Arribats a una certa edat, apareixen dubtes sobre com hem de cuidar als nostres majors. Algunes persones, per qüestions de treball o altres, no tenen més remei que portar als seus familiars en residències d'ancians per a la seva atenció. Uns altres, prefereixen rebre atenció domiciliària i els que poden, decideixen viure amb ells i encarregar-se ells mateixos de les seves cures.

Hi ha certs aspectes que han de contemplar-se com la seva alimentació i la realització de diferents activitats per a no atrofiar-se.

T'expliquem com ajudar-los a tenir una vida més activa i saludable i recomanacions per a les seves cures i necessitats.

Tal vegada t'interessa: Optar per una residència d'ancians o adaptar l'habitatge?

 

Quan es considera que una persona és major o ancià?

Actualment, la paraula “ancià” és descrita com a una persona de molta edat. L'adjectiu de la frase expressa un grau elevat en quantitat d'anys. No obstant això, aquesta paraula porta amb si connotacions negatives que denoten una deterioració física i mental.

Per estadístiques i perquè és l'edat en la qual ens jubilem, diem que a partir dels 65 ja s'és una persona major. Però la veritat és que avui dia és difícil establir un llindar de vellesa, perquè les persones de 65 anys ja no se senten “ancianes”.

Per això, investigadors del CSIC obren un debat per a redefinir el concepte de “vell” o almenys l'edat en la qual s'estipula el principi de la vellesa.

En el marc actual, l'envelliment de la persona va molt lligat a cadascun, a les seves vivències i el seu estat de salut.

”cuidados

 

Quines necessitats tenen les persones majors a mesura que envelleixen?

Per a tenir un envelliment actiu, és important cuidar certs aspectes i conservar un estat de salut adequat. Això ajuda a evitar convertir-nos en persones dependents.

No obstant això, fins a aquestes persones majors més saludables, requereixen de necessitats específiques per a la seva nutrició. Si es manté una dieta adequada, ajudarà a tenir un pes saludable a més de combatre unes certes malalties.

Així mateix, és important que les persones d'edat avançada sociabilicen amb altres persones per a cuidar la seva salut mental.

També es recomana que disposin d'un entorn arreglat i higiènic. En aquest sentit, també és important la seva pròpia higiene i cura personal.

Un dels punts més importants és el de mantenir una vida activa. Realitzar activitat esportiva diària ajuda el seu estat i també manté la ment activa.

”ejercicios

 

Com cuidar a persones majors o d'edat avançada?

1. Realitzar diagnòstic de les necessitats de la persona major: El primer que hem de saber és la llista de les necessitats de la persona a càrrec. Amb aquesta llista, pots realitzar un planning d'horaris. A més, és important que, si podem, comptem amb l'ajuda de més persones que puguin ajudar-nos en el procés.

2. És important comptar amb un equip d'especialistes sanitaris de confiança que puguin realitzar el tractament adequat de la persona major.

3. Un altre factor imprescindible és establir una rutina diària per al familiar. Disposar d'aquestes rutines fa que els nostres majors se sentin més segurs i tranquils. A més, facilita el seu desenvolupament diari i els proporciona una major confiança.

4. Adapta la llar a les seves necessitats. Segurament, la persona major pot tenir problemes de mobilitat. Per això és important que li proporcionem un entorn segur i sense obstacles. En aquest sentit, hem d'evitar mobles en espais reduïts.

També podem adaptar el bany a les seves necessitats, amb agafadors o rajoles antilliscants.

Si la llar té escales, podem realitzar la instal·lació d'una cadira salvaescales per a millorar la seva seguretat diària i facilitar el seu desplaçament entre plantes. En el cas d'anar en cadira de rodes, podem instal·lar una plataforma elevadora.

5. Porta un control dels seus medicaments: Les persones majors han de medicar-se habitualment. Perquè no s'equivoquin amb les dosis o oblidar-se d'ells, hem de ser nosaltres els qui tinguin anotats les pastilles i medicaments que han de prendre's cada dia.

6. Mantenir una dieta saludable. Aquest punt és important a totes les edats, però sobretot quan som majors per a prevenir problemes de salut més greus.

7. Hem de cuidar la neteja i higiene de la persona. Mantenir uns hàbits higiènics i fomentar la seva autoestima és primordial per a la seva cura a més d'estimular bons hàbits.

8. És important promoure exercicis o certes activitats que puguin evitar una deterioració física. Una cosa tan fàcil com caminar o realitzar diferents activitats en el mateix habitatge poden mantenir-ho actiu.

Et deixem un enllaç d'activitats per a persones majors amb poca mobilitat.

9. És important estimular la ment, per això, llegir o realitzar uns certs jocs poden ajudar a millorar la seva agilitat mental i la seva memòria cognitiva.

10. Mantenir el contacte social no sols amb la seva família, també amb amistats. Això els allunya de la solitud, la depressió i possibles demències.

La persona cuidadora també ha de disposar del seu propi temps personal. Això és imprescindible per a evitar problemes d'estrès o descurar-se a un mateix.

En aquest article, t'expliquem detalladament com ha de ser un cuidador de persones amb discapacitat.

”cuidados

 

Problemes físics en persones majors

El procés d'envelliment pot portar diverses patologies i limitacions en el desenvolupament de la vida diària. Això pot minvar la seva confiança i qualitat de vida.

Un dels impediments als quals ha de fer front una persona major és el de desplaçar-se per l'entorn. Això és pel fet que l'edat, les persones perden part de la seva agilitat i equilibri. Per això, és important aconseguir societats més inclusives que facilitin la mobilitat diària de les persones.

En aquest sentit, també resulta imprescindible millorar l'autonomia i seguretat de les persones majors a casa. 
Per a això, disposar d'ajudes tècniques que facilitin la seva autonomia diària és imprescindible per a recobrar la seva tranquil·litat i confiança. Per a aquestes cases amb dues o més nivells, resulta molt útil disposar d'una cadira elevadora o salvaescaleras. Aquestes permeten pujar i baixar les escales de la llar sense por de caure i fer-se mal.

Articles relacionats:

20 idees per a fer amb persones majors sense sortir de casa.

Quan es considera que les persones són dependents?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu