sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Quins símptomes pot provocar la Helicobacter pylori?

síntomas de la infección por helicobacter pylori

La Helicobacter Pylori és un bacteri que habita en l'estómac humà i es relaciona amb diverses malalties gastrointestinals. S'estima que aproximadament la meitat de la població mundial està infectada amb aquest bacteri. La seva principal via de transmissió és el consum d'aigua contaminada i la falta d'higiene en la manipulació d'aliments. A continuació, t'expliquem què és i els símptomes de la Helicobacter pylori.

Què és el bacteri Helicobacter Pylori?

La Helicobacter pylori o H. pylori, és un bacteri que es caracteritza per tenir una forma d'espiral i que pot allotjar-se en la mucosa gàstrica de l'aparell digestiu humà. Aquest bacteri pot danyar la mucosa de l'estómac i de l'intestí prim.

Es tracta d'un bacteri molt comú a tot el món, i que es transmet principalment per via oral-oral (a través de la saliva) o oral-fecal (a través de matèria fecal contaminada), encara que també s'han descrit altres vies de transmissió.

Aquest bacteri és capaç de sobreviure en l'ambient àcid de l'estómac, gràcies a una sèrie d'adaptacions bioquímiques i estructurals que li permeten resistir i prosperar en aquest entorn hostil. Una vegada que s'estableix en la mucosa gàstrica, la H. pylori pot provocar una inflamació crònica. A llarg termini pot derivar en úlceres d'estómac o fins i tot en càncer gàstric.

Quant a les vies de desenvolupament de la Helicobacter pylori, s'han descrit diverses formes de transmissió. Algunes són la transmissió intrafamiliar, el contacte amb objectes o superfícies contaminades, el consum d'aliments o aigua contaminats, o la transmissió sexual.

Per això, per a evitar la propagació d'H. pylori es recomana mantenir una bona higiene personal i alimentària. També prendre mesures de prevenció, com rentar-se les mans amb freqüència, evitar el consum d'aliments en mal estat i tenir relacions sexuals segures.

dolors de panxa per Helicobacter pylori

Com es detecta el bacteri H. pylori?

És important destacar que no totes les persones amb aquesta infecció experimenten símptomes. Algunes persones poden tenir la infecció durant anys sense saber-ho, mentre que unes altres poden desenvolupar complicacions greus com a úlceres estomacals o càncer d'estómac. Si sospites que pots tenir aquesta infecció, és important que consultis amb un metge per a rebre el tractament adequat.

Quins símptomes causa la Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori pot infectar el revestiment de l'estómac i provocar diferents símptomes en les persones que la pateixen. Alguns dels símptomes més comuns de la infecció per H. pylori inclouen:

Nàusees: Les nàusees són un símptoma comú de moltes afeccions de l'estómac, inclosa la infecció per Helicobacter pylori. Poden ser lleus o intenses i poden anar acompanyades de vòmits.

Pèrdua d'apetit: La infecció per Helicobacter pylori també pot provocar una disminució de l'apetit. Les persones infectades poden perdre l'interès en el menjar o sentir-se plenes havent dinat només una petita quantitat.

Sensació de sacietat: La sensació de sacietat, o la sensació d'estar ple havent dinat només una petita quantitat, és un altre símptoma comú de la infecció per Helicobacter pylori.

Inflor: També pot provocar inflor abdominal, que pot ser lleu o intensa.

Pèrdua de pes: En casos greus, la infecció per H. pylori pot provocar una pèrdua de pes significativa.

símptomes de la Helicobacter pylori

En alguns casos, la infecció per Helicobacter pylori pot causar una inflamació en l'estómac anomenada gastritis, que pot causar dolor i malestar. També pot provocar una úlcera pèptica, que és una nafra en el revestiment de l'estómac o el duodè.

En els casos més greus, la Helicobacter pylori s'ha relacionat amb un major risc de desenvolupar càncer d'estómac. El bacteri pot provocar una inflamació crònica del revestiment de l'estómac que, amb el temps, pot danyar l'ADN de les cèl·lules i portar a la formació de tumors.

Helicobacter pylori símptomes en la pell

El bacteri Helicobacter pylori és coneguda principalment pel seu paper en la infecció de l'estómac i la seva relació amb malalties gastrointestinals com a úlceres pèptiques i càncer gàstric. No obstant això, alguns estudis han investigat una possible relació entre aquest bacteri i unes certes malalties de la pell.

Es creu que la presència de Helicobacter pylori en el cos pot desencadenar una resposta immunològica anormal, la qual cosa al seu torn pot provocar problemes a la pell. S'ha suggerit que el bacteri pot contribuir al desenvolupament de malalties com la rosàcia, la urticària crònica i la dermatitis atòpica.

La rosàcia és una malaltia crònica de la pell que es caracteritza per enrogiment facial, petites protuberàncies i vasos sanguinis visibles. Alguns estudis han trobat una relació entre la presència de Helicobacter pylori en l'estómac i la rosàcia, la qual cosa suggereix que la infecció pot desencadenar una resposta immunològica que afecta la pell.

La urticària crònica és una altra malaltia de la pell que s'ha relacionat amb la presència de Helicobacter pylori. Aquesta condició es caracteritza per l'aparició de faves en la pell que poden ser picants i incòmodes. Alguns estudis han trobat que l'erradicació del bacteri Helicobacter pylori en pacients amb urticària crònica pot millorar els símptomes de la pell.

En conclusió, si bé encara es necessita més recerca per a entendre completament la relació entre el bacteri Helicobacter pylori i les malalties de la pell, hi ha evidència que la presència del bacteri en el cos pot desencadenar respostes immunològiques que afecten la salut de la pell.

Si està experimentant problemes de pell i creu que pot estar relacionat amb Helicobacter pylori, és important consultar al seu metge. D'aquesta manera, pot obtenir un diagnòstic i tractament adequats.

dolor abdominal i inflor per helicobacter pylori

Possibles tractaments de la H. Pylori

Els tractaments per a erradicar la Helicobacter pylori consisteixen en la combinació de diversos antibiòtics i medicaments que redueixen l'acidesa estomacal. No obstant això, és important destacar que aquest tractament pot tenir efectes secundaris, com a nàusees, diarrea o dolor abdominal. Per això, és important seguir les indicacions del metge i notificar qualsevol símptoma sospitós.

També s'utilitza un inhibidor de la bomba de protons. Els inhibidors de la bomba de protons són medicaments que redueixen la quantitat d'àcid que produeix l'estómac, la qual cosa pot alleujar els símptomes i ajudar a curar l'úlcera pèptica. També és important prendre mesures preventives, com rentar-se les mans regularment i beure aigua neta, per a evitar la propagació del bacteri.

Encara que la Helicobacter pylori és molt comuna a tot el món, no totes les persones que s'infecten amb H. pylori desenvolupen símptomes o complicacions digestives. De fet, moltes persones poden ser portadores asimptomàtiques del bacteri durant anys, sense saber-ho. No obstant això, en casos en els quals es presenten símptomes de gastritis, úlceres d'estómac o càncer gàstric, és important buscar tractament mèdic i seguir les recomanacions de l'especialista.

tractaments per a la h. pylori

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu