sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Quins són els municipis més accessibles d'Espanya?

L'augment de l'esperança de vida és cada vegada major, per la qual cosa cada dia hi ha més persones majors amb dificultats de mobilitat. És per això, que promoure l'accessibilitat és un pas urgent i imprescindible per a la igualtat d'oportunitats i la millora en la qualitat de vida dels ciutadans. Per a això, és important la creació d'entorns i serveis accessibles per als ciutadans que facilitin a les persones amb discapacitat l'accés a l'oci, al transport o a l'educació.

Existeixen una sèrie de municipis que s'han convertit en els més accessibles del nostre país gràcies al seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. D'entre ells, destaca Sabiñánigo, una petita localitat oscense que gràcies al programa, s'ha convertit en un dels municipis més accessibles centrat en la intervenció en l'entorn urbà i en edificis públics per eliminar barreres arquitectòniques.

Àvila va obtenir el Premi Ciutat Accessible 2010 convertint-se en la primera urbs espanyola a aconseguir aquest reconeixement europeu. Aquesta ciutat va destacar per l'adaptació per a persones amb discapacitat i en cadira de rodes de la seva emblemàtica muralla. A més, la ciutat ha desarrolado un pla urbà centandro a millorar l'accés als edificis públics per al turisme accessibles, esforç que li ha valgut el Premi a un dels municipis més accessibles d'Espanya.

Carreño és un municipi asturià amb un pla en accessibilitat centrat en l'atenció i integració laboral i social i l'aplicació de noves tecnologies i mitjos tècnics per a la millora de l'autonomia de les persones amb discapacitat.

Terrassa és una altra de les ciutats que ja comptava amb un esment Especial en el Premi Ciutat Europea Accessible 2012 pels seus esforços per facilitar l'accés als llocs històrics i eliminar les barreres arquitectòniques de l'entorn públic.

Gràcies a aquests avantatges, els ciutadans poden gaudir d'una atenció més personalitzada i cuidada. A més, accessibilitat és sinònim de sostenibilitat, per la qual cosa els recursos destinats a la primera converteixen les nostres ciutats i pobles en més accessibles i eficients.

Font: sunrisemedical.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu