sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Recuperar la independència en habitatges amb escales

Independència en vivendes amb escales

Moltes persones per culpa de l'edat, malalties (com a paràlisi cerebral) o accidents veuen com la seva mobilitat queda dràsticament reduïda. Això comporta que moure's com abans sigui totalment impossible.

Què és la independència en la llar?

Les persones amb dificultat de mobilitat poden tenir un grau de capacitat motriu baixa o un certificat de discapacitat emès per l'entitat competent segons la comunitat autònoma on resideix.

Per aconseguir un certificat de discapacitat, abans s'ha de superar un barem de mobilitat reduïda on es té en compte l'existència de dificultats a realitzar unes certes accions. Per a superar el barem s'ha d'obtenir un mínim de 7 punts. En aquest cas, no sols es té en compte la mobilitat, sinó que també es fixen en les greus deficiències intel·lectuals si és que existeixen.

Com crear independència a la llar per persones grans.

Els problemes de mobilitat fan que aquesta persona sigui dependent d'unes altres perquè l'ajudin a fer algunes tasques tan simples com desplaçar-se per la casa. La dependència crea un estat d’ànim negatiu ja que les persones solen sentir-se menys útils i una càrrega per als seus familiars.

La independència en la llar permet que la persona es mogui amb llibertat de moviments i sense l'ajuda de ningú. Arriba un punt que hem d'entendre que és l'entorn que s'ha d'adaptar a la persona. Per a això, hem d'adequar-ho a les noves necessitats.

Recuperar la independència de movilitat a la llar

Per a recuperar la independència de mobilitat en la llar hem d'adaptar-la a les necessitats de la persona amb problemes de mobilitat.

Baixar i pujar escales pot suposar un gran problema quan es tenen dificultats per a moure's. Si hi ha espai, una solució pot ser un ascensor, encara que és més costós i requereix manteniment constant. L'altra solució més pràctica i econòmica són els salvaescales. Aquests permeten salvar trams d'escala rectes, corbs o fins i tot en espiral.

També hi ha l'opció d'instal·lar rampes i així substituir les escales. S'ha de tenir en compte que les rampes estan indicades per a llocs on no hi hagi un pendent molt pronunciat. En cas que ho sigui, després s'ha de valorar altres solucions.

Per a la persona utilitzi cadira de rodes, un caminador o crosses, s'ha de endreçar la zona perquè pugui passar sense problemes. Ordenar i distribuir la casa permetrà moure's per tots els llocs sense risc d'accident. També s'haurà de tenir en compte que les portes i passadissos siguin prou amples per a transitar amb tranquil·litat.

En cas de tenir piscina a casa es pot adaptar perquè la persona que no pugui accedir a ella pels graons pugui usar una cadira salvaescala per a piscines.

Has de tenir en compte que totes les reformes en la llar que siguin per a adaptar-lo a les necessitats d'una persona amb un grau de discapacitat pots rebre ajudes estatals.

Si tens un certificat de discapacitat, també pots obtenir una targeta d'aparcament especial Per la qual cosa si no disposes de garatge a la teva casa pots beneficiar-te d'aparcaments per a persones amb discapacitat que estiguin prop de l'entrada de la teva llar. Per a sol·licitar la targeta has de dirigir-te a l'administració pública.

Al final, l'objectiu és adaptar al màxim la llar a les necessitats de la persona perquè se sent bé en un entorn que ha de ser de confort.

https://www.youtube.com/watch?v=ef6UJfAcneM

Llars amb escales i independència

Aconseguir una llar amb escales i independència és possible. Per a aconseguir-ho s'ha de plantejar l'opció d'instal·lar un sistema de salvaesvales que tingui en compte les necessitats de la persona amb discapacitat. D'aquesta manera es garantirà al màxim la seva independència.

L'objectiu ha de ser que la casa s'adapti a la persona i no la persona a la casa. Aconseguir la independència de la persona li permetrà adquirir més autoestima i sentir-se realitzat.

Solucions per a pujar i baixar escales amb seguretat i autonomia

T'expliquem els tipus de salvaescala que hi ha en funció de la mobilitat de la persona.

Comencem per les cadires salvaescales, aquestes, estan indicades especialment per a persona amb mobilitat reduïda que no utilitzin cadira de rodes. Les cadires ocupen poc espai, es poden plegar i són molt còmodes i segures. Són fàcils d'utilitzar i poden salvar trams d'escala rectes, corbs i en espiral.

Una altra opció disponible són les plataformes salvaescales, aquestes solucions estan pensades perquè persones en cadira de rodes puguin baixar i pujar escales. Poden salvar trams rectes, corbs i d'interior com d'exterior. Se solen instal·lar en comunitats de veïns i locals comercials, fins i tot hi ha moltes llars que s'han beneficiat de la seva capacitat.

Finalment podem comptar amb els elevadors de curt recorregut, serveixen tant per a persones en cadira de rodes o sense. Poden salvar desnivells de fins a 3 metres pel que podríem dir que s'assembla molt a un ascensor, encara que més reduït.

Instal·lar un salvaescales sense obres amb VALIDA

Les cadires i les plataformes puja escales de Valida no necessiten obres per a instal·lar-se. Així que la seva col·locació és molt ràpida i neta. Els elevadors requereixen una mica més de temps ja que s'ha de realitzar un petit fossat, d'uns pocs centímetres, per a instal·lar-lo.

A Valida disposem d'una àmplia gamma de solucions salvaescala que poden convertir la teva llar en un espai accessible per a tots els habitants.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu