sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Regidora de Valladolid amb Sindroma de Down

Ángela Bachiller pateix síndrome de Down i aquest dilluns passat va prendre possessió de l'acta de regidora de l'Ajuntament de Valladolid.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) celebra que una persona amb síndrome de Down pugui formar part d'un Ajuntament. Manifesta, a més, que aquesta situació que el dilluns va ser una excepció i que precisament per això crida l'atenció, hauria de ser un fet quotidià. El Cermi assegura que el nostre sistema de representació i participació política no ha d'excloure a la persones amb discapacitat.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat té posades les esperances en Ángela Bachiller i espera que ella sigui l'expressió de l'avançada d'un procés d'accés i presència de persones amb discapacitat en la gestió dels assumptes públics, que ha d'intensificar-se i accelerar-se en els pròxims anys.

Mentre Ángela assumeix aquesta responsabilitat política, la nostra legislació electoral prohibeix el dret de sufragi a altres persones amb discapacitat, amb aquesta actitud es violen els drets humans perquè les exclou de la participació política.

Cap persona amb discapacitat s'ha de veure apartada del dret de sufragi, per aquesta raó, el Cermi està exigint la reforma urgent i immediata de la Llei Electoral.

El nomenament d'Ángela Bachiller com a regidora obre una porta perquè la discapacitat deixi de ser una barrera i el futur sigui un món més inclusiu.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu