sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Remeis de l'àvia per deixar de roncar

Remedios de la abuela para dejar de roncar

Ronques o dorms amb algú que ronca? Llavors t'interessa saber els remeis de l'àvia per deixar de roncar. En moltes ocasions, les solucions més simples poden millorar considerablement la qualitat del son i acabar amb aquest problema.

Les causes més comunes de roncar

El ronc pot ser causat per una varietat de factors, que van des de problemes temporals fins a problemes de salut més seriosos. Algunes de les causes més comunes inclouen:

 1. Obstrucció nasal: La congestió nasal a causa de refredats, al·lèrgies, sinusitis o altres afeccions pot obstruir les vies respiratòries superiors, la qual cosa respirar pel nas i provoca el ronc.
 2. Feblesa muscular en la gola: Quan els músculs de la gola estan relaxats durant el son, com sol passar durant el somni profund, les vies respiratòries poden estrènyer-se i vibrar al pas de l'aire, la qual cosa causa el ronc.
 3. Excés de pes: El sobrepès i l'obesitat poden augmentar el teixit al voltant de les vies respiratòries superiors, la qual cosa pot estrènyer-les i dificultar la respiració, i això provoca el ronc.
 4. Consum d'alcohol i sedants: El consum d'alcohol i uns certs medicaments sedants abans de ficar-se al llit pot relaxar excessivament els músculs de la gola, la qual cosa augmenta el risc de roncar.
 5. Anatomia de les vies respiratòries: Algunes persones tenen una anatomia de les vies respiratòries que les fa més propenses a roncar. Això pot incloure una mandíbula petita, un paladar tou llarg o una úvula gran.
 6. Apnea del son: L'apnea obstructiva del son és una afecció en la qual les vies respiratòries s'obstrueixen repetidament durant el somni, la qual cosa interromp la respiració. El ronc fort i interromput és un símptoma comú de l'apnea del son.
 7. Edat: A mesura que envellim, els músculs de la gola tendeixen a afeblir-se, la qual cosa implica augmentar el risc de roncs.
 8. Postura en dormir: Algunes postures en dormir, com quan dormim boca amunt, poden fer que la llengua i el paladar tou caiguin cap a la part posterior de la gola, la qual cosa pot pressionar les vies respiratòries i provoca el ronc.

Consells per a deixar de roncar

Existeixen diversos remeis naturals que poden ajudar a reduir els roncs o prevenir els i, a més, millorar la qualitat del somni. Aquí hi ha alguns que podries provar:

 • Mantenir un pes saludable: Si tens sobrepès o obesitat, perdre pes pot reduir el teixit al voltant de les vies respiratòries superiors, la qual cosa pot disminuir el ronc.
 • Canviar de posició en dormir: Dormir de costat en lloc de boca amunt pot ajudar a evitar que la llengua i el paladar tou caiguin cap a la part posterior de la gola, la qual cosa redueix l'obstrucció de les vies respiratòries.
 • Evitar l'alcohol i els sedants abans de ficar-se al llit: El consum d'alcohol i uns certs medicaments sedants pot relaxar excessivament els músculs de la gola i augmenta la probabilitat de roncar. Evitar aquests abans de dormir pot ajudar a reduir el ronc.
 • Mantenir les vies respiratòries obertes: Utilitza aerosols nasals de solució salina per a mantenir les vies respiratòries (la boca i el nas) buidades, especialment si sofreixes de congestió nasal a causa d'al·lèrgies o refredats.
 • Humidificar l'aire: Mantenir l'aire de l'habitació humit pot ajudar a reduir la congestió nasal i la sequedat a la gola, la qual cosa pot disminuir el ronc. Pots usar un humidificador a l'habitació mentre dorms.
 • Practicar exercicis d'enfortiment de la gola i la llengua: Alguns exercicis poden ajudar a enfortir els músculs de la gola i la llengua, la qual cosa pot reduir el ronc. Per exemple, pots intentar pressionar la llengua contra el paladar dur i després lliscar la llengua cap enrere repetidament.

Remeis casolans per deixar de roncar

Alguns aliments i infusions poden ajudar a evitar els roncs en millorar la congestió nasal, reduir la inflamació de les vies respiratòries i enfortir els músculs de la gola. Aquí hi ha alguns que podrien ser útils:

 • Gingebre: El gingebre té propietats antiinflamatòries i pot ajudar a reduir la congestió nasal. Pots consumir gingebre fresc ratllat a un te o agregar-ho als teus àpats.
 • Mel: La mel pot ajudar a reduir la inflamació en la gola i calmar la mucosa, la qual cosa pot ajudar a reduir el ronc. Pots agregar mel a una tassa de te calent abans de ficar-te al llit.
 • All: L'all és conegut per les seves propietats antiinflamatòries i pot ajudar a buidar les vies respiratòries. Intenta agregar all fresc als teus menjars o consumir-ho en forma de suplement si el sabor és massa fort per a tu.
Como evitar roncar.
 • Cúrcuma: La cúrcuma és un potent antiinflamatori que pot ajudar a reduir la inflamació en les vies respiratòries i millorar la respiració. Pots agregar cúrcuma als teus àpats o preparar una beguda calenta de llet (llet calenta amb cúrcuma, pebre negre i una mica de mel).
 • Menta: La menta pot ajudar a obrir les vies respiratòries i alleujar la congestió nasal. Pots preparar te de menta o agregar unes fulles de menta fresca a una tassa d'aigua calenta.
 • Te de camamilla: La camamilla té propietats antiinflamatòries i pot ajudar a relaxar els músculs de la gola. Prendre una tassa de te de camamilla abans de ficar-te al llit pot ajudar a reduir el ronc.
 • Te d'ortiga: L'ortiga és coneguda per les seves propietats descongestionats i antiinflamatòries. Preparar una infusió d'ortiga i beure-la abans de dormir pot ajudar a reduir la congestió nasal i millorar la respiració.

És important recordar que aquests aliments i infusions poden ajudar a reduir el ronc en alguns casos, però no són una solució garantida per a tots. Si el ronc persisteix o és greu, és important consultar a un metge per a descartar qualsevol problema subjacent, com l'apnea del son.

També pot interessar-te:

Infusions per dormir millor

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu