sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

S'anul·la la llei que prohibeix pujar el Everest a amputats dobles i cecs

El passat 28 de desembre, el Govern de Kàtmandu va decidir prohibir als dobles amputats i als invidents escalar el Everest, amb l'argument que calia reduir els accidents i morts, amb una esmena a la llei que regula el muntanyisme al país.
El Tribunal Suprem de Nepal ha anul·lat la llei que prohibeix pujar la muntanya Everest a les persones cegues i a les quals han sofert amputacions dobles des de gener d'aquest any, una normativa que havia estat qualificada de discriminatòria per als discapacitats.

El denunciant Madhav Prasad Chamlagain, qui representa als discapacitats membres de la Federació de Periodistes Nepalesos i que també té un problema de mobilitat en la seva cama dreta, celebrava la victòria i assegurava que hi havia moltes proves que molts també podien pujar al Everest com qualsevol altra persona.

Un escalador xinès de 70 anys que va perdre ambdues cames a causa d'un limfoma en 1996, Xia Boyu, va aconseguir coronar el Everestdesprés d'obtenir el permís d'escalada. Aquest es va convertir en el primer doble amputat dels membres inferiors que va aconseguir fer-ho des del costat nepalès.

En 2006 el neozelandès Mark Inglis va aconseguir coronar la muntanya més alta del món, amb 8.848 metres, pel costat xinès.

El nord-americà Erik Weihenmayer va ser la primera persona cega que va escalar aquesta muntanya al maig de 2001, mentre que al maig de 2013 Sudarshan Gautam es va convertir en el primer amputat doble de braços que va arribar al cim.

Font: www.elespanol.com

Imatge: Xia Boyu, amputat doble, en el Everest.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu