sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

SABATES AMB GPS!

Sabates de festa, de xarol, amb taló, amb sola de goma, resistents a l'aigua… i ara també amb GPS! El món de la sabateria fa un pas més en la seva història, aquesta vegada, amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones grans o amb mobilitat reduïda que pateixen demència i la dels seus cuidadors.

I és que, una empresa japonesa, Wish Hills, ha inventat les “GPS Dokodemo Shoes”,un calçat que porta un localizador instal·lat a la sola de la sabata esquerra, i que permet saber la posició de l'usuari a través d'ordinadors o de telèfons intel·ligents, després de compartir un nombre d'identificació del terminal i una contrasenya.
Aquest invent facilita la cerca de malalts amb demència perduts. Fins al moment era un procés complicat ja que aquests usuaris no solen usar telèfons mòbils, ni penjolls, ni rellotges,… Però sí, sabates! És per això que l'empresa japonesa va decidir integrar el sistema de localització GPS al calçat.

El localizador s'associa a un dispositiu (telèfon o ordinador) i li envia notificacions quan l'ancià s'allunya a més de 50, 100 o 500m de la seva casa, depenent del valor que hàgim seleccionat. 

A més, mostra la posició de l'usuari en un mapa, per a  facilitar la cerca. 

El producte està tenint molt d’èxit a Japó, es ven sobretot a dones d'uns 50 anys que tenen al pare o la mare amb demència.

El preu? Uns 266 euros. L'únic inconvenient, ara com ara, sembla ser la seva distribució: només es ven al país nipó, encara que no descarten obrir-se a d’altres mercats en un futur.
En l'actualitat uns 47,5 milions de persones pateixen demència al món, segons l'OMS.

Val la pena invertir en invents i solucions que facin la vida més fàcil a les persones. Junts aconseguirem un món sense barreres.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu