sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Salvaescales per a Minusvàlids. Guia 2021. Tipus i preus

Què són els salvaescales per a minusvàlids? T'expliquem quins tipus hi ha així com informació sobre preus i usos.

Disposar d'un entorn accessible és especialment important en el cas de les persones dependents o amb alguna discapacitat motriu.

En aquest sentit, certes característiques de l'espai en el qual vivim ajuden o limiten la seva autonomia personal en l'àmbit quotidià.

Per a millorar aquesta relació entre entorns i autonomies personals, és necessari que aquests entorns estiguin lliures de barreres arquitectòniques.

Per a això, a vegades és necessari recórrer a diferents ajudes salvaescales que garanteixin la seva seguretat i comoditat diària. A continuació, t'ensenyem els diferents tipus de salvaescales que existeixen en l'actualitat.

Article relacionat: Guia de preus de salvaescales segons la seva tipologia.

 

Què són els salvaescales per a minusválids 

 

Els salvaescales són ajudes tècniques que serveixen per a facilitar l'accés de persones amb mobilitat reduïda o persones amb discapacitat.

Actualment, hi ha diversos tipus de pujaescales per a adaptar-se tant a la mena d'escala com a les necessitats de l'usuari/s.

Aquestes ajudes permeten pujar escales i baixar-les sense haver de fer cap esforç. A més, són solucions fàcils de manejar i molt segures, proporcionant una gran autonomia als seus usuaris.

A continuació, et mostrem els salvaescales més utilitzats en l'actualitat.

 

 

Plataformes salvaescales per a minusvàlids 

Les plataformes salvaescales o elevadores permeten portar a persones en cadira de rodes d'una planta a una altra sense necessitar assistència.

Disposen d'una base que, en desplegar-se, permet la seva entrada a les persones discapacitades. Després de baixar les seves barres de seguretat, la plataforma es mou suaument per unes guies que recorren les escales.

Aquest tipus de solucions són molt útils per a cobrir les necessitats de comunitats de veïns, locals i tot tipus d'emplaçaments públics o privats.

Aquests sistemes d'elevació vertical garanteixen una autonomia real i una màxima seguretat a tots els seus usuaris.

 

”plataformas

 

Cadires salvaescales per a minusvàlids 

 

Les cadires salvaescales o elevadores són una solució d'accessibilitat cada vegada més estesa que s'utilitzen sobretot en habitatges particulars. Poden utilitzar-la qualsevol persona, encara que estan pensades per a persones majors o amb problemes de mobilitat.

Aquestes solucions es fabriquen a mesura seguint el recorregut d'escales en trams rectes o corbs. Aquest tipus de salvaescales disposen d'una cadira motoritzada que segueix el tram d'escales a través d'una guia o riel.

Les cadires per escales estan dissenyades per a transportar a un solo usuari durant el seu ús. L'usuari, tan sols ha de pressionar un botó que li portarà cap a la direcció desitjada d'una manera còmoda i segura.

Quan la cadira deixa d'utilitzar-se, pot plegar-se, facilitant l'accés a les persones que pugen o baixen a peu.

 

”sillas

 

Quin tipus de salvaescales triar? 

 

Per a l'elecció del salvaescales, hauran de valorar-se certs aspectes. Si tenim poc espai i no podem garantir les mesures de seguretat pertinents, la millor solució és optar per una cadira salvaescales. Són l'ajuda que menys espai ocupa i permeten adaptar-se a tota mena d'espais: escales de tram recte, amb corbes o girs, en espiral, etc. A més, són plegables i permeten la seva instal·lació en interiors i també en intempèrie.

Les plataformes salvaescales també s'adapten als diferents trams d'escales rectes o corbes, però requereixen de més espai per a la seva instal·lació.

Per descomptat, també hauran de valorar-se les necessitats específiques i el tipus de minusvalidesa de l'usuari/s que faran ús de l'ajuda.

Si vols saber quin és el model de salvaescales més recomanable per a la teva situació, en Válida sin barreras podem ajudar-te. T'oferim informació detallada de salvaescales adaptant-nos a les teves necessitats. Demana assessorament gratuït trucant al telèfon 900 414 000.

 

Preu de salvaescales per a minusvàlids 

Cada instal·lació es realitza a mesura, per la qual cosa el preu del salvaescales variarà en funció de diferents factors.

Per a això, sempre és recomanable la visita d'un assessor tècnic que pugui realitzar un estudi a mesura i mesurar les escales. A Válida sin barreras proporcionem aquest servei d'assessorament sense cap cost ni compromís. Volem que la persona pugui estar informada en tot moment sobre les opcions i pugui decidir la solució que més li convingui.

El tècnic valorarà factors com:

  • Mena d'escales: si és un tram recte, corb, amb girs, replans intermedis o en espiral.
  • Recorregut a salvar: el tècnic mesurarà les escales o el desnivell per a saber quina distància ha de salvar-se.
  • Ambients d'interior o exterior: això influirà en el model de salvaescaleras i els materials de l'ajuda.
  • Model de salvaescales: cada màquina té unes particularitats i tecnicidades diferents.

 

 

Altres ajudes per a l'accessibilitat per a minusvàlids

 

Una altra solució per a garantir l'accés autònom és l'elevador vertical, també denominat elevador de curt recorregut.

En aquest cas, no està dissenyat per a una necessitat específica. Poden utilitzar-ho qualsevol tipus de persones, independentment de si tenen o no una minusvalidesa.

Semblances als ascensors, els elevadors ocupen menys espai i permeten salvar recorreguts més curts (fins a 3 m de desnivell). També es mouen més lentament i no necessiten de cambra de màquines.

És molt comú instal·lar-los en els portals de les comunitats de veïns, just on hi ha un petit desnivell abans d'arribar a l'ascensor de l'edifici. No obstant això, s'utilitzen en multitud d'emplaçaments: restaurants, supermercats, habitatges particulars, etc.

A Válida sin barreras disposem d'un ampli catàleg de models d'elevador. Descobreix-los aquí: Elevadors de curt recorregut.

 

”elevadores

 

Cadires elevadores per a minusvàlids i pujaescales portàtils

A més de les ajudes esmentades, existeixen altres sistemes d'elevació per a una altra mena d'emplaçaments o necessitats.

Les cadires elevadores per a piscines són una ajuda molt emprada per a millorar l'accés a l'aigua. Bàsicament estan compostes per un masteler principal, una cadira i un pistó hidràulic. Existeixen diferents solucions per a millorar l'autonomia de les persones amb poca mobilitat en les piscines, podent ser fixes o mòbils.

D'altra banda, un altre tipus d'ajuda per a pujar i baixar escales poden ser els pujaescales portàtils, també denominats erugues salvaescales. 

Aquests pujaescales permeten pujar a una persona en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda per les escales, sempre amb l'ajuda d'un tercer. Els beneficis més identificatius d'aquesta mena d'ajuda és que no requereix d'instal·lació fixa i poden emmagatzemar-se fàcilment.

 

”ayudas

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu