sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Salvaescales plegables. Avantatges, característiques i models

Creus que els salvaescales són molt voluminosos i no poden cabre a qualsevol lloc? Et canviarem l'opinió! Tenim cadires salvaescales i plataformes plegables que, quan no s'utilitzen, ocupen el mínim espai i queda la zona totalment lliure.

Actualment es calcula que només un 0,6% d'habitatges són accessibles. A Valida tenim solucions de salvaescaleras que poden poden canviar la vida d'una persona amb mobilitat reduïda. T’expliquem les opcions que tens per trencar amb les barreres arquitectòniques que impedeixen la llibertat de moviments.

 

Què és un salvaescaleras plegable

 

Un salvaescala plegable és una solució puja escala, ja sigui cadira o plataforma que, quan no s'utilitza, es pot plegar de manera que quedi espai a l'habitació.

Hi ha cadires salvaescales i plataformes salvaescales que permeten a les persones amb mobilitat reduïda i cadira de rodes salvar trams d'escala sense l'ajuda de ningú. Això es deu al fet que aquestes instal·lacions es despleguen en el moment que han de funcionar i, segons el model, ho fan de manera automàtica. A més, poden salvar molts tipus d'escales: rectes, corbes o en espiral.

La capacitat de plegar-se de les cadires salvaescaleras i les plataformes puja escales sol sorprendre la gent, ja que molts models tenen un disseny molt compacte que els permeten ocupar el mínim espai.

 

”silla

 

Tipus de salvaescales plegables

 

A Valida tenim molts models de salvaescaleras, i tots ells permeten plegar-se, però volem fer especial atenció a aquells que tenen la funció de plegar-se automàticament i que ocupin molt poc espai.

Cadires salvaescaleras plegables (seient, reposapeus, reposabraços)

Comencem amb les cadires salvaescaleras plegables, una solució molt popular entre persones amb mobilitat reduïda o persones de la tercera edat que viuen en una casa amb trams d'escales.

Aquesta classe de solució salvaescala està pensada per a poder plegar-se de manera que ocupin el mínim espai quan no s'utilitzen. Per a aconseguir-ho, la cadira salvaescala plegable pot moure el reposapeus, els reposabraços i el seient de forma vertical, per la qual cosa queden en paral·lel a la paret.

Quan l'usuari vol utilitzar l'escala només ha de col·locar una altra vegada la cadira en la seva posició desplegada. Molts models de cadires salvaescales tenen automatitzats el plec del reposapeus facilitant l'experiència de l'usuari.

Aquí t'expliquem els models més destacats amb plec automàtic o que ocupin molt poc espai:

  1. Cadira salvaescales Alium: té un rail que pot instal·lar-se molt prop de la paret i, cosa interessant, la cadira plegada només ocupa 280mm. És una cadira perfecta per a trams rectes d'escala que siguin estrets. És una cadira per a salvar trams rectes.
  2. Cadira salvaescales Fidus: Per a trams d'escales rectes. L'amplària total de la cadira amb el reposapeus plegat varia segons la classe de cadira que es triï i oscil·la entre 285 a 370mm.
  3. Cadira salvaescales Amicus: per a escales de tram recte. Té un sistema per a abatre el reposapeus de manera automàtica. Una vegada plegada, la cadira ocupa 385mm. És interessant la seva guia articulada (manual o automàtica) a final del tram per a evitar que ocupi part del passadís en cas que sigui una zona de pas.
  4. Cadira salvaescales Socius: les tres variants de la cadira permeten equipar-la amb interruptor per a plegar el reposapeus. En funció de l'estil de cadira que s’hagi triat, aquesta ocupa entre 410 i 400mm quan està totalment plegada. Ofereix un disseny compacte i pot tenir un espai d'estacionament. Pot salvar trams d'escala corbada.

Com veus, d'opcions n’hi ha moltes, per això t'animem que vegis les nostres instal·lacions reals realitzades per a poder comprovar com s'integren les cadires salvaescaleras en una casa particular.

Plataformes salvaescales plegables per a cadires de rodes

També existeixen plataformes salvaescales plegables ideals per a persones en cadira de rodes. Totes les plataformes estan pensades per a poder plegar-se i no ocupar espai quan no s'utilitzen. Algunes d'elles tenen l'opció d'automatitzar l'acció de plec de la plataforma.

T'expliquem els models que ocupen menys espai i tenen plec automàtic.

  1. Plataforma salvaescales Spatium: és perfecta per a escales rectes i està equipada amb plec automàtic, cosa que dona molta autonomia a les persones amb discapacitat. El seu espai plegada oscil·la entre 350mm i 420mm, aquest dependrà si s'instal·la fixada a la paret o amb pals.
  2. Plataforma salvaescales Fortis: pot salvar tot tipus de trams d'escala. Té totes les funcions automatitzades cosa que afavoreix que l'usuari no hagi de dependre de ningú si la vol utilitzar.
  3. Plataformes salvaescales Décor: per a escales corbes. En funció de com es fixa (paret o en pals) i la corba que té l'escala ocupa plegada, i com a màxim, entre 365 i 445. Opcionalment tenen plec automàtic.
  4. Plataforma salvaescales Secur: pot salvar trams rectes, corbs i en espiral. Totes les funcions de la màquina són automàtiques.
  5. Plataformes salvaescaleras Leia: per a trams d'escales amb corba o amb replans intermedis. La plataforma tancada ocupa 365mm

Et mostrem com s'utilitza la nostra plataforma salvaescaleras Fortis:

 

 

Com funciona una cadira salvaescales plegable

 

Una cadira plegable puja escales és molt fàcil d'utilitzar i ocupen molt poc espai. Quan l'usuari vol moure's amb la seva cadira ha de desplegar el seient, els reposabraços i el reposapeus. En funció de la cadira i model que tingui, aquesta acció automatitzarà mitjançant un botó.

Una vegada la cadira està totalment desplegada la persona s'ha d'asseure, col·locar-se el cinturó de seguretat i accionar el botó de moviment de la cadira i podrà desplaçar-se de manera segura. Pujar i baixar escales deixarà de ser un problema.

Tens dubtes? Entra al nostre Canal de Youtube i mira com funcionen els nostres salvaescales. Veuràs que fàcil!

 

Avantatges dels salvaescales plegables

 

Tenir un salvescales plegable només és sinònim d’avantatges. Les cadires són la solució més econòmica i són perfectes per a cases particulars on viuen persones amb alguna dificultat de mobilitat o persones de la tercera edat. A més, no fa falta realitzar obres per a col·locar-les, cosa que fa que la seva instal·lació sigui molt ràpida.

Segons el model de salvaescales poden muntar-se en molts tipus d'escala: rectes i corbes o en espiral. Independentment de si és cadira o plataforma salvaescales, es poden instal·lar en interiors o exteriors. Fins hi tot hi ha models que tenen la guia calefactable per a garantir el seu funcionament en baixes temperatures.

Són còmodes i segures, a més són molt fàcils d'utilitzar. Totes venen amb un sistema de seguretat que garanteixen el trajecte, moltes d'elles tenen un sistema de seguretat sensible al tacte que fa parar el moviment si detecta algun objecte durant el recorregut.

També, com a opció molt interessant, existeix un model de salvaescales portàtil, et mostrem l'exemple de Eficacis:

 

 

Instal·lació i models de salvaescales plegables de Valida

 

Tots els nostres models són plegables, l'única cosa que necessites saber és quin és l'indicat per tu. A Valida volem oferir-te la millor solució salvaescales per a la teva necessitat. Per aquesta raó, els nostres assessors sempre es desplacen en el lloc on és necessari fer la instal·lació i en funció de l'escala i de les necessitats de l'usuari fa un pressupost a mida i totalment gratuït.

Truca al telèfon 900 414 000 i, sense cap compromís, demana la visita d'un expert.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu