sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Salvaescales verticals i elevadors de curt recorregut

Què són els salvaescales verticals i els elevadors de curt recorregut? T'expliquem per què són tan útils aquestes ajudes i quan s'utilitza cadascuna d'elles.

 

Cada vegada resulta més important aconseguir un entorn integrador i solidari que faci partícip al major nombre de persones. Així doncs, indistintament de la condició de la persona, hauríem d'aconseguir societats sense limitacions, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de totes les persones.

No obstant això, encara existeixen moltes barreres arquitectòniques que dificulten la mobilitat d'algunes persones majors o amb discapacitat. Per això, en el mercat existeixen una àmplia gamma d'ajudes salvaescales.

T'ho expliquem detalladament a continuació.

 

Tal vegada t'interessa l'article: Elevador vertical hidràulic, preus i on comprar-ho.

 

 

Què són els salvaescales

 

Els salvaescales són dispositius mecànics pensats per a pujar i baixar a les persones, cadires de rodes o petites càrregues d'una planta a una altra. El seu principal objectiu és millorar l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. No obstant això, també poden facilitar el desplaçament de qualsevol usuari.

Com hem comentat, existeixen diferents salvaescales per a la seva adaptació en diferents entorns i situacions.

Per a determinar què salvaescales necessitem, hem de realitzar una anàlisi de les necessitats de la persona i de l'emplaçament. Això ens permet saber els aspectes més rellevants per a conèixer l'ajuda que millor pot encaixar-li. Alguns dels factors que es tenen en compte són:

  • Tipus d'habitatge o local.
  • Nombre d'usuaris que utilitzarà l'ajuda.
  • Nivell de mobilitat.
  • Tipus de desnivell.

 

”qué

 

Salvaescales verticals i elevadors de curt recorregut

 

Els salvaescales verticals, també denominats elevadors de curt recorregut, són ajudes que permeten superar altures de fins a 3 metres d'altura. Aquest tipus de solució serveix per a transportar a qualsevol usuari, tingui o no un impediment físic. Per això, també poden utilitzar-ho persones que vulguin millorar la seva comoditat diària. A més, també permeten portar càrregues, encara que no poden excedir el pes recomanat.

La seva instal·lació és ràpida i fàcil i en algunes ocasions no és necessari realitzar fossat. En lloc d'això, alguns elevadors porten incorporats unes petites rampes que faciliten l'entrada i sortida a la plataforma. T'ensenyem aquest vídeo on pots veure aquest tipus d'elevador:

 

Quan instal·lar un salvaescales vertical?

 

Els salva escales verticals poden ser d'utilitat en multitud d'emplaçaments i situacions gràcies a la seva gran versatilitat. Aquest tipus de plataforma vertical acostuma a instal·lar-se en comunitats de veïns. Normalment serveix per a salvar l'escala d'accés que trobem just abans d'arribar a l'ascensor. També s'utilitzen en tota mena de locals i a vegades en habitatges particulars o altres emplaçaments.

 

 

 

Diferències amb una plataforma salvaescales

 

D'altra banda, existeixen les plataformes salvaescales, són una solució d'accessibilitat cada vegada més utilitzada.

Aquest pujaescales disposa d'una base que connectada a un eix fix, permet pujar o baixar escales a persones en cadira de rodes. Aquestes poden tenir incorporat un seient plegable per a transportar també a persones amb mobilitat reduïda.

La seva capacitat d'adaptació és molt àmplia, perquè les plataformes salvaescales es fabriquen a mesura de l'escala. En aquest sentit, podem trobar-les en trams rectes, corbs, en interiors i exteriors així com espais més complexos com a escales en espiral. Per això, s'instal·len en tota mena d'entorns: edificis públics i privats, comunitat de propietaris i, a vegades, en habitatges particulars.

Un altre factor important és que aquest tipus d'ajudes es pleguen de manera automàtica. Això significa que quan no s'està utilitzant queda recollida sense ocupar espai.

Té unes rampes per a poder accedir fàcilment i l'usuari està envoltat per unes barres per a subjectar-se en cas necessari. Per això, resulta una solució especialment segura.

 

T'ensenyem un vídeo on pots comprovar el funcionament d'aquesta plataforma pujaescales:

 

 

Què és millor, un salvaescales vertical o una cadira salva escales?

 

Les cadires salvaescales són un altre tipus de sistema d'elevació.

Les cadires, igual que els salvaescales verticals, es desplacen a través d'una guia que s'instal·la al llarg de l'escala. Això permet a la persona l'ascens i descens entre pisos.

Les cadires elevadores també són plegables pel que ocupen molt poc espai en el lloc d'instal·lació. Per això, no són un obstacle per als usuaris que pugen o baixen a peu.

En moltes ocasions, aquestes cadires poden personalitzar-se, per la qual cosa s'integren amb l'estètica de l'entorn.

La diferència principal amb els salvaescales verticals és que aquests estan pensades per a pujar a persones en cadira de rodes. En canvi, les cadires serveixen per a les persones d'avançada edat o amb mobilitat limitada.

A més, les cadires s'adapten a la mena d'escala i permeten salvar diversos trams.

 ”sillas 

 

On comprar un salvaescales vertical?

 

En Válida sin barreras disposem d'una gran varietat de sistemes per a millorar l'accessibilitat dels diferents emplaçaments. En aquest sentit, tenim salvaescales verticals que s'adapten a qualsevol mena d'escala i necessitat.

Per això, si necessites comprar un puja escales vertical, has de saber que en Válida sin barreras tindràs un model adaptat a les teves necessitats.

Tenim un salvaescales per a gairebé qualsevol emplaçament i necessitat, per difícil que pugui resultar. A més, oferim un assessorament gratuït i sense compromís perquè l'usuari pugui saber quina és la millor opció.

 

Procés d'instal·lació, subvencions i ajudes per a salvaescales verticals

 

Válida sin barreras és una empresa que proporciona solucions d'accessibilitat per a un entorn més inclusiu. Portem una llarga trajectòria en el sector, ja són més de 15.000 màquines instal·lades per tota Espanya.

Recomanem sempre la visita sense compromís d'un tècnic expert en accessibilitat perquè pugui valorar l'entorn i necessitats. A més, podrà realitzar un estudi per a saber si es pot realitzar de manera adequada la instal·lació salvaescales. Així mateix, li oferirà el pressupost al moment perquè pugui valorar si vol procedir amb l'adaptació.

Si l'usuari decideix realitzar la instal·lació, en poc temps podrà gaudir del salvaescales en el seu habitatge o local. Així mateix, en Válida sin barreras oferim servei de manteniment per a tenir la màquina sempre en perfecte estat.

Has de saber que en cada comunitat autònoma existeixen diferents subvencions destinades a adaptar l'entorn per a millorar l'accessibilitat. En aquest sentit, et deixem un enllaç on pots trobaràs les diferents subvencions per a salvaescales per localitats.

 

”salvaescaleras

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu