sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Scott Doolan, el primer paraplègic que conquista l'Everest

Scott Doolan és un Australià paraplègic de 28 anys és el primer en la història que realitza aquest ascens.

Scott Doolan va aconseguir la cara sud de la muntanya més alta del món, pel costat nepalès, a 5.364 metres d'altitud, un lloc al que generalment solament es pot arribar a peu o en helicòpter; no obstant això, el jove paraplègic ho va aconseguir en cadira de rodes. Va aconseguir l'ascens en 10 dies, desplaçant-se per terrenys rocosos i de gran altitud o bé amb les mans o sent portat en algunes ocasions. 

L'australià va en cadira de rodes des dels 17 anys, quan es va fracturar la columna vertebral en un accident de moto. Es va entrenar durant vuit mesos per realitzar aquest repte i poder reforçar la part superior del seu cos.

Durant el viatge va sofrir una fractura de còccix i es va trencar una de les petites rodes auxiliars col·locades davant de la cadira, la qual cosa va fer que el viatge resultés especialment complicat. 

Scott Doolan no es dóna per vençut i ja està pensant en la seva propera aventura: nedar sota els colors d'Austràlia en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

 

Font: www.debate.com.mx

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu