sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Set curiositats sobre ascensors que et sorprendran

La història de l'ascensor està repleta d'invencions tècniques que han permès la seva evolució fins a com ho coneixem actualment. Però paral·lelament a les grans fites, la història de l'ascensor també està marcada per dades i idees curioses. A continuació, t'expliquem set curiositats sobre ascensors que et sorprendran:

1.- Quan es va inventar el primer ascensor? 
Al segle I a. C. els romans utilitzaven muntacàrregues moguts per un sistema de politges, impulsats per tracció animal, humana o aigua. Vaig pesar no ser molt segurs, també s'utilitzaven per al transport de persones. 

2.- Ascensors a vapor? 
En el 1880 hi havia fàbriques a Anglaterra que utilitzaven ascensors que es movien per l'energia creada per una màquina a vapor. L'alt cost que suposava engegar-los i l'aparició de l'electricitat els va fer desaparèixer pocs anys després.

3.- 1950’s
En la dècada dels anys 50 va aparèixer una solució revolucionària per als ascensors. Es tractava de les portes amb tancament automàtic, una innovació que va permetre eliminar la necessitat d'un operador que obrís i tanqués la porta manualment. 

4.- Com els daus
S'ha demostrat que quan compartim una cabina d'ascensor vam tendir a buscar la màxima distancia respecte els altres ocupants. Ho fem inconscientment adoptant una distribució molt similar a la dels daus, segons el nombre de persones que hi hagi. 

5.- 101 pisos en 39 segons
Això és el que triguen els ascensors de la torre Taipei. Es mouen a una velocitat de 1010m/min (equivalent a 60,6 km/h), sent un dels ascensors més ràpids del món. Per suportar la velocitat, l'estructura de la cabina i de la caixa de l'ascensor és aerodinàmica. D'aquesta manera, s'eviten vibracions i *fregamientos que podrien acabar frenant la cabina i provocant el trencament del cable *traccionador. 

6.- On està l'ascensor més alt del món?
L'ascensor Bailong (o “dels cent dracs”), en la Xina, és el més alt del món i es troba enmig d'un parc natural, a l'aire lliure. De fet, compta amb dos rècords mundials més: ser l'ascensor d'excursionistes més alt del món i el que té major capacitat de càrrega: 50 persones. 

7.- Un ascensor fins a l'espai
A l'estiu del 2015 es va presentar un ambiciós projecte per viatjar a l'espai: la creació d'una torre de 20 km amb una plataforma per al rebuig de transbordadors al punt més alt. L'objectiu era facilitar els viatges de missions especials. Estaria construïda amb una estructura inflable i en el seu interior hi hauria un ascensor. Est recorreria una distància equivalent a 20 vegades l'edifici més alt del món, el Burj Khalifa de Dubai.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu