sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Síndrome de Fatiga Crònica: Graus i símptomes

Què és el síndrome de Fatiga Crònica i quins són els seus graus i símptomes?

 

El síndrome de Fatiga Crònica, també conegut com a “malaltia sistèmica per intolerància a l'esforç” o “encefalomielitis miálgica” és una malaltia que afligeix al cervell i a diversos sistemes de l'organisme.

Aquesta malaltia afecta sobretot a persones d'avançada edat encara que també pot manifestar-se abans. Encara no hi ha gaire informació sobre ella, per la qual cosa és important donar-la a conèixer i promoure la seva recerca.

 

Potser t'interessi: Per què deixen de caminar els ancians: 7 causes possibles

 

 

Què és el Síndrome de Fatiga Crònica?

 

 

El Síndrome de Fatiga Crònica es caracteritza per la sensació de fatiga intensa i falta d'energia que no millora amb el descans i persisteix en el temps.

Aquest síndrome pot ser difícil d'identificar i a vegades pot relacionar-se amb altres malalties que causen símptomes semblants.

Pot afectar a qualsevol persona, encara que és més comú entre la població d'avançada edat o dones d'entre 40 i 50 anys.

 

 

 

Graus de la Fatiga Crònica

 

Grau I: A aquesta fase l'afectat encara pot portar una vida bastant normal, no sent una limitació en les seves activitats diàries però si en realitzar esforços físics o mentals una mica superiors als habituals.

Grau II: A aquest grau la persona té dificultats per a realitzar la seva activitat laboral i limitacions d'entre el 50-80% en la seva vida diària, aquestes empitjoren sobretot en sofrir malalties com a infeccions, o canvis d'humor o d'estacionalitat.

Grau III: Afecta en un 80% de les activitats diàries de la persona encara que siguin d'esforç mínim. En aquest grau el malalt ja no pot treballar i la seva afecció ja és constant.

Grau IV: En aquest punt el pacient ja no pot moure's del llit i precisa de l'assistència d'uns altres per a la realització de qualsevol activitat.

 

 

Causes del Síndrome de Fatiga Crònica

 

Encara es desconeixen les causes que provoquen aquesta malaltia, però els científics ho relacionen amb diferents patologies com:

- Virus de Epstein-Barr o Virus de l'herpes humà

- Un sistema immunitari afeblit

- Estrès

- Desequilibris hormonals

 

També és possible que algunes persones estiguin genèticament predisposades a desenvolupar la síndrome.

 

 

Símptomes del Síndrome de Fatiga Crònica

 

Els símptomes desencadenants d'aquesta malaltia poden reduir l'activitat diària i conduir al cansament i feblesa, a més també poden alterar l'estat d'ànim de la persona i arribar a patir símptomes de depressió.

Els símptomes d'aquesta malaltia poden ser:

- Cansament, dificultat per a sortir del llit i realitzar qualsevol tipus d'activitat

- Problemes d'agafar el son o no sentir-se recuperat després d'haver dormit

- Malestar posterior a la realització de qualsevol activitat física o mental

- Problemes per a recordar coses o per a concentrar-se

- Mal de coll, de cap, muscular i/o d'estómac

- Marejos constants

- Canvis en l'estat anímic

 

 

Prevenció del Síndrome de Fatiga Crònica

 

Actualment no existeix una cura concreta, però el tractament pot alleujar els símptomes.

Per a prevenir que aquesta patologia empitjori, és important seguir una dieta saludable i equilibrada, realitzar activitats diàries que no siguin molt intenses, tenir un horari estable i unes hores de somni regulars.

En aquests casos en què la malaltia estigui en un grau més avançada, et deixem amb un article amb diferents ajudes per a aixecar-se del llit i el sofà.

Existeixen altres ajudes tècniques que poden ser útils per a millorar el desplaçament diari de l'afectat, com per exemple les cadires salvaescales que permeten pujar i baixar les escales sense haver de realitzar cap esforç.

És important portar un seguiment mèdic per a identificar i desenvolupar diferents estratègies que facin front a la malaltia i que resultin més efectives.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu