sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Sistemes d'elevació per a escales. Models i vídeos

Què són els sistemes d'elevació per a escales i quins tipus hi ha?

 

Sovint, les escales suposen un obstacle intransitable per a les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. Alguns d'aquests desnivells poden resoldre's mitjançant rampes, però no sempre és així.

Per això, i per a aconseguir una societat més inclusiva i segura, existeix una àmplia selecció de sistemes per a l'elevació de les persones.

A continuació t'expliquem quins són els millors i més emprats per a acabar amb les barreres arquitectòniques de l'entorn. Així mateix, t'ensenyem imatges i vídeos dels diferents models.

 

Et deixem amb un article relacionat en el qual pots descarregar-te una guia de solucions per a l'accessibilitat.

 

Què és un sistema d'elevació d'escales?

 

Envellir en la pròpia llar és el que tots desitgem, però per a això, és vital que el nostre habitatge estigui adaptat. Aconseguir un entorn accessible i segur és possible sense haver de realitzar una mudança o obres a casa per a adaptar l'habitatge en una sola planta. Això pot solucionar-se amb els diferents sistemes d'elevació que existeixen actualment. Entre els més comuns, trobem les cadires salvaescales, les plataformes pujaescales i els elevadors de curt recorregut.

Seguidament, et detallem què és cadascun d'aquests sistemes salvaescales i per què tantes persones decideixen instal·lar-les en la seva llar o local.

 

”sistema

 

Tipus de sistemes d'elevació per a escales

 

A continuació, detallem alguns dels sistemes d'elevació més utilitzats en tota mena d'entorns.

 

Cadires salvaescales

 

Aquestes cadires elevadores proporcionen una gran confiança als seus usuaris, perquè no han de realitzar cap esforç a l'hora de pujar i baixar escales. Simplement, han d'asseure's en la cadira, posar-se el cinturó i començar a gaudir del trajecte. La cadira li transporta suaument d'una planta a una altra, de manera automàtica i segura.

Aquestes ajudes tècniques són molt útils sobretot per a les persones majors o amb problemes de mobilitat.

Aquesta solució és apta per a habitatges unifamiliars així com comunitats i espais públics.

Existeixen diferents tipus de cadires salvaescales perquè cadascuna serveix per a diferents emplaçaments i necessitats. Normalment, hi ha models destinats a salvar trams d'escales rectes i altres per a escales corbes. A part de la mena d'escales, també es té en compte si és per a interior o exterior i altres necessitats de l'entorn i de l'usuari que la utilitzarà.

 

Et deixem amb un vídeo d'instal·lació real d'una cadira salvaescales perquè vegis com funciona:

 

 

Plataformes salvaescales

 

Aquesta solució és una plataforma elevadora que es desplaça a través d'una guia que recorre les escales. És l'alternativa perfecta a les persones en cadira de rodes que necessiten pujar o baixar les escales de manera autònoma i segura.

Les plataformes salvaescales s'instal·len sobretot en comunitats de propietaris, locals públics i privats com a restaurants, botigues, museus, etc.

La plataforma elevadora, igual que la cadira salvaescales, també permet adaptar-se a les diferents necessitats de l'escala. Això és possible ja sigui per a trams d'escales rectes, corbes, en interior, intempèrie o altres situacions.

 

A continuació, et mostrem el vídeo d'una instal·lació realitzada per Válida sin barreras d'una plataforma pujaescales SPATIUM:

 

 

Elevadors verticals

 

Els elevadors verticals, també denominats elevadors de curt recorregut, són una solució semblant als ascensors convencionals que coneixem.

Les principals diferències entre tots dos és que els elevadors només serveixen per a salvar distàncies curtes d'aproximadament uns tres metres de desnivell. Una altra característica dels elevadors és que la seva velocitat és més reduïda i el manteniment és menor.

Els elevadors s'acostumen a instal·lar en comunitats que tenen un desnivell en l'entrada, també en locals de tota mena i en habitatges particulars.

Aquesta solució és utilitzada, no sols per persones amb diversitat funcional, sinó per qualsevol usuari.

 

T'ensenyem un vídeo amb el model d'elevador vertical AIRUX:

 

 

Avantatges del sistema d'elevació d'escales i ús habitual

 

Disposar un entorn adaptat amb un sistema d'elevació permet que les persones puguin aconseguir un major grau d'autonomia en el seu àmbit diari.

Això també es tradueix en una tranquil·litat per als familiars i cuidadors.

També serveix per a prevenir i augmentar la seva seguretat, d'aquesta manera s'eviten accidents que, normalment succeeixen en la pròpia llar.

Un altre avantatge dels sistemes d'elevació és que permeten que les persones puguin quedar-se en la seva llar, sense haver de mudar-se per una falta d'accessibilitat.

Els salvaescales faciliten la mobilitat de les persones, millorant així, la seva qualitat de vida.

 

”sistema

 

Quin preu té un sistema d'elevació per a les escales i com és la instal·lació

 

És important saber que a part d'haver-hi diferents sistemes d'elevació, cadascun es fabrica a mesura del lloc d'instal·lació.

Per aquesta raó, el preu de cada solució podrà ser molt diferent, en funció de la mena d'escala, el recorregut a salvar, si és per a interior o intempèrie i el model de cadira. 

Per això, és molt aconsellable que un tècnic expert en accessibilitat realitzi una visita en el lloc on s'ha de fer la instal·lació. D'aquesta manera, podrà realitzar un estudi a mesura i assessorar-lo en matèria d'accessibilitat. De la mateixa manera, li oferirà un pressupost sense cost ni compromís perquè pugui valorar la millor opció.

 

Sistemes d'elevació d'escales de Válida sin Barreras

 

A Válida sin barreras disposem d'una àmplia varietat de sistemes d'elevació d'alta qualitat. Per aquest motiu, si necessites un pressupost a mesura i sense compromís, pots trucar al telèfon gratuït 900 414 000 o enviar un mail a [email protected]. Portem més de 20 anys oferint les millors ajudes per a l'accessibilitat a milers de llars.

Els nostres experts en accessibilitat t'oferiran tota la informació que necessites, sense cost ni compromís. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu