sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Superman, Superhome, Superació

superman superheroe superacion discapacidad

Christopher *Reeve serà per a molts l'encarnació definitiva de Superman al cinema, des que l'interpretés per primera vegada en 1978.

Després del gran èxit comercial del film, *Reeve es va convertir en un dels actors més consagrats de la *cinematografia occidental, fins que un 27 de maig de 1.995 la seva vida va fer un tomb inesperat i radical.

L'actor era un gran apassionat de l'esport. Era un excel·lent nedador, patinador, pilot... i tenia una gran passió: els cavalls. Mentre participava en un concurs hípic, *Reeve va sofrir una caiguda des del seu cavall que li va fracturar dues vèrtebres del coll i li va lesionar la columna vertebral en seccionar-se la medul·la espinal. Tenia 42 anys quan va quedar *tetraplégico; lligat a una cadira de rodes i a un respirador artificial.

Al principi, Christopher va considerar tan greu la nova situació que la seva primera reacció va ser pensar que viure d'aquesta manera era inacceptable. *Dana, la seva dona, va ser qui li va fer canviar de perspectiva: “Contínues sent el mateix, i jo et vull”. Gràcies a l'ajuda d'aquestes paraules, i gairebé sense adonar-se, *Reeve va apostar per la supervivència.

En el seu llibre autobiogràfic Tot és possible afirma que “avui dia soc un home més ocupat que abans de l'accident. Haig de compaginar la fisioteràpia amb les meves responsabilitats en la fundació, el meu treball com a guionista, productor i director, la família, els amics, els viatges i altres tants compromisos.” i afegeix “quan em pregunten si m'atabala que els altres sentin pena, haig d'admetre que el problema és en realitat que els altres creuen que el puc fer gairebé tot.”

I és que *Reeve va ser un gran activista social, es va convertir en el rostre públic i en l'altaveu de milions de persones amb discapacitat. Va ser president del consell d'administració de la Christopher *and *Dana *Reeve *Paralysis *Foundation i vicepresident de la *National *Organization *on *Disability, entitats que fan costat als malalts de paràlisis i la recerca de la cura mitjançant cèl·lules mare.

L'any 2004, després de 9 anys des de la seva nova vida, va morir per un atac cardíac causat per una reacció adversa d'un antibiòtic.

El seu esperit de superació i els seus valors encara perduren i serveixen d'inspiració i motivació per a moltes persones amb discapacitat. Avui, hem decidit dedicar-li un reconeixement, aprofitant que aquests dies s'estrena als cinemes una nova versió de Superman: “L'home d'acer”.

“Com diu un antic refrany, més val que sàpigues el que vols perquè pot ser que ho aconsegueixis i et veuràs obligat a acceptar-ho. Tant si tens èxit com si fracasses, sempre has de creure en el que vals com a persona. Això és el que compte”.

Comentari que Christopher *Reeve va fer en un seminari sobre com triomfar en la vida a Portland, *Oregan, el 6 de febrer de 2001, 6 anys després de quedar *tetraplégico.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu