sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Tall de digestió: símptomes i com evitar-ho

Corte de digestión síntomas después de bañarte

Mite o realitat? El perill del tall de digestió havent dinat en tirar-se a l'aigua freda a l'estiu és una cosa que encara ens preocupa. Però fins a quin punt hem de prendre-ho com una amenaça real?

Què és un tall de digestió?

El tall de digestió o hidrocució és un terme que s'utilitza comunament per a descriure una sèrie de símptomes desagradables que poden ocórrer després d'un bany o immersió sobtada en aigua freda. Encara que el tall de digestió és una creença àmpliament difosa, no té una base científica sòlida i és considerat un mite.

La idea darrere del tall de digestió és que en estar sofrint un canvi brusc de temperatura entre l'aigua calenta de l'estómac i l'aigua freda pot provocar un xoc tèrmic. Especialment quan s'està fent la digestió perquè el flux sanguini concentrat allà no pot repartir-se en tot el cos per a fer altres funcions. Això provoca enrampades, dificultat per respirar i fins i tot en casos extrems, ofegament.

No obstant això, segons els experts mèdics, no hi ha evidència científica que recolzi aquesta teoria. El sistema digestiu humà és capaç de funcionar de manera eficient, fins i tot si es produeix un canvi sobtat de temperatura pot mantenir la seva calor corporal. El cos està dissenyat per a regular la seva temperatura interna i adaptar-se a les variacions externes.

Punxades estomac mentre nedes

Els símptomes que s'atribueixen al tall de digestió, com els còlics o la sensació de feblesa, són més propensos a ser causats per altres factors, com la fatiga, la deshidratació, l'exercici vigorós o la ingesta d'aliments que provoquen una reacció abans de nedar. A més, l'ofegament relacionat amb el tall de digestió és més probable que sigui provocat per la falta d'habilitats de natació o a l'exercici físic intens que per la temperatura de l'aigua.

És important tenir en compte que cada persona és diferent i pot reaccionar de manera diferent a les condicions de l'aigua freda. Algunes persones poden experimentar incomoditat o símptomes lleus després de nedar en aigua freda, però el contrast amb la temperatura corporal no està relacionat amb el tall de digestió. En cas d'experimentar malestar, és recomanable sortir de l'aigua, descansar i buscar ajuda mèdica si els símptomes persisteixen o empitjoren.

Símptomes d'un tall de digestió

Com hem comentat, el "tall de digestió" no és una condició mèdica reconeguda, tot i això, se li atribueixen alguns símptomes que algunes persones poden associar amb aquesta creença popular. És important tenir en compte que aquests símptomes poden deure's a altres causes i no estan directament relacionats amb l'acte de nedar havent dinat.

  • Còlics estomacals: Algunes persones creuen que els còlics abdominals són un símptoma d'un tall de digestió. Aquests dolors es poden manifestar com a dolor o malestar a l'àrea de l'estómac. No obstant això, en la majoria dels casos, els còlics abdominals són més propensos a ser causats per factors com la ingesta d'aliments pesats o l'activitat física intensa.
  • Nàusees i vòmits: Una altra creença comuna associada amb el tall de digestió és la sensació de nàusees o la presència de vòmits després de nedar. No obstant això, aquests símptomes poden deure's a diverses raons, com la ingesta d'aliments en mal estat, la intolerància alimentària, el mareig per moviment o fins i tot una infecció estomacal.
  • Marejos o debilitat: Algunes persones poden experimentar marejos o una sensació de feblesa després de nedar. Aquests símptomes poden estar relacionats amb la fatiga, l'esforç físic intens o la deshidratació, en lloc d'un supòsit tall de digestió.
  • Altres símptomes: Esgarrifances, visió borrosa, pell pàl·lida, urticària o tensió i pols baix.

Símptomes del tall de digestió

És important destacar que aquests símptomes poden tenir causes diverses i no estan directament vinculats a la natació havent dinat. És fonamental escoltar el teu cos, descansar si experimentes malestar i buscar atenció mèdica si els símptomes persisteixen o empitjoren. Sempre és millor consultar amb un professional de la salut per a obtenir un diagnòstic adequat i recomanacions personalitzades.

Com prevenir el tall de digestió

A continuació, es presenten algunes recomanacions per evitar un tall de digestió:

  1. Tria aliments lleugers: Si planeges nedar havent dinat, és preferible optar per aliments més lleugers i fàcils de digerir. Evita menjars copiosos, rics en greixos o amb alt contingut de fibra, ja que poden requerir més temps i energia per a digerir, la qual cosa augmenta el risc de malestar durant l'activitat física.
  2. Hidrata’t: Beure suficient aigua abans i durant l'activitat física és essencial per prevenir la deshidratació. Una bona hidratació contribueix al funcionament adequat del sistema digestiu i pot ajudar a evitar símptomes incòmodes.
  3. Coneix els teus límits: Escolta al teu cos i sigues conscient dels teus propis límits. Si sents malestar estomacal o feblesa havent dinat, és possible que desitgis optar per activitats menys intenses o esperar fins que et sentis més còmode abans de nedar.
  4. Aclimatació gradual: Si estàs nedant en aigua freda, és recomanable realitzar una aclimatació gradual. Això implica entrar a l'aigua lentament i permetre que el teu cos s'ajusti a la temperatura abans de submergir-te per complet. Això pot ajudar a evitar canvis bruscos de temperatura i possibles molèsties.

Recorda que cada persona és diferent, per la qual cosa és important parar esment a les teves pròpies sensacions i reaccions. Sempre consulta amb un professional de la salut si tens preocupacions específiques sobre la teva salut o si experimentes símptomes persistents o preocupants durant i després de nedar.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu