sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Tipus d'escales d'interior i solucions salvaescales

Quins tipus d'escales per a interior existeixen? Quines solucions salvaescales poden adaptar-se en cadascuna d'elles?

Les escales són construccions dissenyades per a comunicar diverses plantes que estan posicionades a diferents desnivells.

Les escales estan formades per esglaons i poden ser molt diferents en forma, pendent, distància i materials.

A vegades, poden ser un obstacle per a les persones amb mobilitat reduïda o usuaris que utilitzen cadires de rodes. Per això, és important aconseguir que aquestes escales estiguin adaptades a les necessitats de les persones que faran ús d'elles. En moltes ocasions, no hi ha més remei que instal·lar una ajuda salvaescales.

T'ho expliquem detalladament a continuació.

 

Quins tipus d'escales d'interior existeixen?

 

Existeixen diferents tipus d'escala tenint en compte el seu disseny i material. Si en la teva llar has de fer obres i necessites idees per a la instal·lació de la teva escala, et deixem amb aquesta llista de tipus d'escala:

  • Escales de tram recte: Aquestes escales no tenen girs, només disposen d'un tram lineal sense cap canvi direccional.
  • Escales d'anada i volta: També se les denomina escales en O perquè formen una corba completa a través d'un descans que separa les dues direccions.
  • Escales amb replà o replans: En aquest cas, i com el nom indica, s'afegeix un o diversos replans enmig de dos trams d'escales rectes.
  • Escala en forma de L: La direcció de l'escala gira en 90 graus cap a la dret o esquerra després d'un descans.
  • Escales de caragol: Aquest estil ocupa molt poc espai, girant en espiral sobre el seu propi eix.

 

”tipos

 

Així mateix, és important valorar el disseny de l'escala, ja sigui una escala moderna, més rústica o d'un estil concorde a la decoració de l'habitatge. En aquest sentit, et deixem amb un article on t'expliquem les millors idees de decoració d'escales a la llar.

 

Com triar correctament la teva escala d'interior?

 

Quan necessitem dissenyar l'escala de la nostra llar, resulta imprescindible saber on posarem l'escala d'interior. Aquest factor determinarà l'espai que tenim per a la seva construcció. El disseny d'escales també haurà de tenir en compte l'estil de la casa que volem adoptar o que ja tenim.

Normalment, s'afegeixen passamans perquè l'usuari pugui subjectar-se durant la pujada o baixada i aconseguir una major seguretat.

També acostumen a tenir baranes per a la protecció dels laterals de l'escala evitant possibles caigudes. Aquestes baranes poden estar situades a banda i banda de la mateixa o només en un si a l'altre hi ha la paret.

Així mateix, haurà de tenir-se en compte el tipus de material, sent els més comuns les escales de fusta, de marbre, formigó o ferro.

 

”elevador

 

Perills i inconvenients de les escales d'interior

Aconseguir un entorn accessible és necessari per a facilitar la igualtat i la integració de qualsevol persona. A més, millora la qualitat de vida de qualsevol individu i de la societat en el seu conjunt.

El principal perill de les escales és que poden provocar lesions o accidents a les persones majors o amb problemes de mobilitat. També són un risc per als nens i un impediment per a les persones que han de desplaçar-se en cadira de rodes.

Per això, optar per un entorn adaptat sempre és una bona opció. En aquest sentit, si tenim escales a la nostra llar o comunitat de veïns, és molt important que aquestes estiguin adequades a les necessitats dels seus usuaris. Normalment, es decideix instal·lar una solució elevadora que permeti a les persones desplaçar-se amb autonomia i seguretat.

Per descomptat, també és primordial que els emplaçaments públics o privats estiguin adaptats perquè un major nombre de persones pugui optar a ells.

 

Usar les escales en la teva llar a qualsevol edat

Si el teu també vols gaudir de les escales de la teva llar sense riscos i a qualsevol edat, tens diferents solucions.

Una de les ajudes més recurrents sobretot en àmbits particulars, són les cadires salvaescales. Aquests mecanismes permeten pujar i baixar a les persones asseguts, de manera independent i segura.

A més, s'instal·len a un costat de l'escala, adaptant-se a la mena d'escales, ja sigui un tram recte, corb, amb un o diversos descansos, etc. A més, poden instal·lar-se en espais petits perquè existeixen models amb mesures especialment reduïdes.

Un altre factor a tenir en compte és que quan no s'utilitzen poden plegar-se. D'aquesta manera, deixem espai disponible per a les persones que vulguin pujar o baixar a peu.

Una solució versàtil que s'adapta a la mena d'estructura de manera eficient.

 

 

Per a les persones que van en cadira de rodes, la millor opció sens dubte són les plataformes salvaescales. Aquestes, igual que les cadires, també s'instal·len seguint el recorregut de l'escala a través d'unes guies que es fixen en els esglaons o en la mateixa paret. La diferència principal és que en aquest cas es disposa d'una base o superfície recta perquè la persona pugui pujar sense haver de sortir de la seva cadira de rodes.

 

”plataformes

 

Una altra solució per a salvar escales són els elevadors verticals o de curt recorregut. Aquestes solucions s'adapten a l'espai disponible, perquè hi ha un ampli catàleg d'elevadors amb diferents mesures. A més, són ajudes 100% accessibles per a tots els usuaris. En aquest sentit, permeten el seu ús a nens, persones majors, usuaris que van carregats o per a qualsevol altra necessitat.

 

”elevador

 

Article relacionat: Ajudes per a pujar i baixar escales.

Preu de salvaescales d'interior i exterior

El preu de cada salvaescales anirà determinat per diversos factors. Per descomptat, el principal és saber de quina solució estem parlant. Normalment, les cadires salvaescales són més econòmiques que instal·lar una plataforma pujaescales o un elevador de curt recorregut.

En el cas de les cadires i plataformes, hem de tenir en compte que es fabriquen a mesura de la mena d'escales. En aquest sentit, els preus varien depenent de si han de salvar un tram d'escales rectes o un corb o amb descansos intermedis.

També variarà el preu si han d'instal·lar-se en interiors o exteriors, perquè els materials per a exterior han de ser més resistents.

El recorregut o distància a salvar també serà important en la valoració del preu final. Altres factors com el model triat i opcionals per a una millor adaptació amb el disseny d'escales també serà valorat.

Per a això, és important que un tècnic expert en accessibilitat pugui realitzar una visita al lloc d'instal·lació. D'aquesta manera, realitzarà un estudi a mesura i podrà facilitar el pressupost a mesura de la solució salvaescaleras que millor convingui.

A Válida sin barreras realitzem aquest tipus d'estudis, d'una manera gratis i sense cap compromís per al client. El nostre ampli ventall d'opcions elevadores ens permet arribar a qualsevol escala i necessitat. A més, el nostre recorregut de més de 20 anys en el món de l'accessibilitat ens posiciona com una empresa referent en el sector. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu