sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Tipus de cadires per a ancians per a millorar el seu dia a dia

Quins tipus de cadires per a persones majors existeixen? T'expliquem com podem millorar el seu dia a dia amb les diferents ajudes tècniques que t'exposem a continuació.

A mesura que passen els anys, el nostre cos pot perdre part de la seva mobilitat i perdre part de la nostra agilitat. Això pot ser degut a qüestions naturals del propi envelliment o a certes malalties. Aquestes limitacions físiques poden minvar la nostra qualitat de vida i fer-nos portar una vida més dependent.
Per aquest motiu, actualment existeixen diferents ajudes tècniques que serveixen per a millorar l'autonomia i seguretat dels ancians.
En aquest article et parlem sobre els diversos tipus de cadires dissenyats per a millorar el seu confort i independència diària.

Pot ser del teu interès: Remeis casolans per a millorar la circulació de la sang.

 

Què són les cadires per a ancians i perquè cal saber diferenciar-les?

Existeixen diferents cadires per a gent gran per a diferents usos i també per a diferents ocasions.

Cadascuna està pensada per a facilitar o fer més fàcil la vida de l'usuari. És important que aquestes cadires s'adaptin a les necessitats de les persones. En aquest sentit, haurem de saber quina classe de discapacitat té la persona i quines són les seves dificultats o limitacions diàries.

En aquest punt és imprescindible conèixer el grau de mobilitat que té la persona. No és el mateix una persona que necessita una cadira de rodes a una que pot caminar amb algunes limitacions.

A més, hem d'assegurar que siguin còmodes i eficaços amb marques reconegudes que puguin garantir una durabilitat i seguretat a l'usuari.

 

Tipus de cadires per a ancians i persones majors

A continuació, et vam mostrar els diferents tipus de cadires per a persones majors.

 

Cadires geriàtriques:

Aquest tipus de cadires, com el seu nom indica, acostumen a estar en geriàtrics, residències d'ancians i hospitals. Serveixen per a l'atenció de la tercera edat i per això són especialment eficaces i útils.

El seu disseny està pensat per a usuaris majors o amb mobilitat limitada, per això l'ergonomia de la cadira és especialment important. Es busca que siguin còmodes i fàcils d'utilitzar. La seva estructura acostuma a se segura i estable i no suposa un risc per a les persones d'avançada edat.

Els seients de la cadira no han d'estar situats a una altura massa elevada, d'aquesta manera l'usuari pot donar suport als peus en el sòl.

 

”sillas

 

Cadires de rodes:

Aquestes ajudes tècniques consten d'una cadira amb 3 o 4 rodes perquè l'usuari pugui desplaçar-se amb ella. Són utilitzades per persones amb problemes de mobilitat o discapacitat.

Podem englobar-les en dos grups: Les cadires de rodes manuals i les cadires de rodes elèctriques. Per a triar una cadira de rodes, haurem de tenir en compte la mobilitat de la persona, on utilitzarà la cadira de rodes (interiors o exteriors), tipus de terreny i altres factors. Si l'usuari ha d'utilitzar la cadira durant llargs períodes de temps, pot ser molt útil disposar d'una cadira amb coixí antiescares. 

Et deixem amb article relacionat en el qual et parlem sobre Tipus de cadires de rodes i les seves dimensions.

Cadires de banys:

La cadira de bany, també denominada cadira per a dutxa, són molt utilitzades per a millorar la higiene personal de les persones amb mobilitat reduïda. Aquestes ajudes, es col·loquen a la dutxa o bany per a ajudar l'usuari a millorar la seva higiene d'una manera més autònoma. Així mateix, evita possibles caigudes o relliscades.
Podem trobar diferents tipus de cadires per a la dutxa i bany. Podem trobar algunes plegables o modulars, així com cadires mòbils o portàtils amb frens per a desplaçar fàcilment. Així mateix, hi ha models de cadira de bany a respatller i sense suport.
Fes clic aquí si vols veure els diferents seients de dutxa així com els seus diferents usos

”sillas

 

Sofàs ortopèdics:

Aquest tipus de sofàs compten amb seients ergonòmics especials. Els seus matalassos compten amb propietats ortopèdiques que ajuden a millorar el somni de la persona. En aquest sentit, aquests sofàs poden utilitzar-se no sols per a relaxar-se i mirar la televisió o estar en família, també per a dormir saludablement.

Aquest tipus de sofàs distribueixen la càrrega de manera uniforme, la qual cosa redueix la fatiga de l'usuari. També disminueix els dolors de la columna vertebral, el cap i del coll.

Cadires amb vàters:

Aquest tipus d'ajudes tècniques estan pensades per a ajudar a les persones majors, amb mobilitat reduïda o amb problemes d'incontinència.

Moltes persones ho tenen a la seva habitació per al seu ús a la nit. D'aquesta manera, no han d'anar fins al bany a mitjanit. Això pot evitar un possible accident o aixecar als seus familiars o cuidadors.

Existeixen dos tipus de cadires inodor, les estàtiques i les portàtils que disposen de rodes per al seu desplaçament. En el segon cas, la cadira disposa de frens per a quan s'està utilitzant.

Així mateix, hi ha tipus de cadires inodors amb respatllers embuatats i reposabraços per a un major confort de l'usuari. La majoria d'aquestes cadires permeten variar l'altura de la cadira per a la seva adaptació amb l'usuari.

 

Cadires inclinables:

Les cadires o butaques d'elevació elèctrica permeten aixecar l'usuari i posar-lo dempeus de manera que no hagi de realitzar cap esforç. Aquest tipus de cadires poden ajustar-se de manera suau i lenta perquè la persona pugui aixecar-se.

Normalment, aquestes cadires o butaques inclinables es mouen automàticament pressionant un botó o un joystick situat en el reposabraços d'aquest.

”sillas

 

Cadires salva escales:

Aquests salvaescales són dispositius elèctrics que s'usen per a l'ascens de les persones d'una planta a una altra per les escales. Aquest tipus de cadires són ideals perquè proporcionen màxima seguretat a l'hora de pujar o baixar les escales.

Les cadires són solucions que s'instal·len amb una guia que va fixa amb pals pel recorregut d'escala. Aquestes ajudes tècniques ocupen molt poc espai i a més són plegables.

Aquest tipus de cadira per a ancians plegable permet millorar l'accessibilitat de la llar, facilitant la mobilitat diària de les persones que habiten en ella.

A més, tenen una gran varietat d'opcionals que permeten la seva adaptació total amb l'entorn així com les necessitats de l'usuari.

 

”silla

 

 

Quan comprar una cadira per a persones majors?

Algunes dels motius pels quals hem de comprar una cadira per a persones majors són:

  • La persona té pèrdues d'equilibri i ha patit alguna caiguda en qualsevol part de la llar.
  • Ha estat hospitalitzat recentment i ha perdut part de la seva mobilitat.
  • Té dificultats per a endreçar-se sense assistència.
  • Pateix dolors i té problemes per a mantenir-se dempeus.
  • Sent feblesa o dolor en les articulacions per una mala circulació sanguínia.
  • Té problemes per a accedir o sortir de la banyera o dutxa.
  • Li costa pujar o baixar les escales.

 

 

Pressupost per a cadires salvaescales per a gent gran 

 

A Válida sin barreras som una empresa que proporcionem solucions per a l'accessibilitat. Les nostres ajudes són ideals per a millorar l'autonomia de les persones amb mobilitat reduïda, ancians i minusvàlids amb problemes motrius.

Actualment, una de les nostres ajudes més demandades són les cadires salvaescales. Com hem esmentat, aquestes cadires elevadores proporcionen independència a qualsevol persona. S'instal·len en la mateixa escala a través d'una guia adaptant-se al seu recorregut i forma. Per això, la seva fabricació es realitza a mesura de l'escala a salvar. Això és especialment útil per a les persones que desitgen anar d'un pis a un altre i tenen limitacions de mobilitat.

També són molt útils per a evitar caigudes i lesions indesitjades sobretot en persones majors. Per això, si necessites un pressupost d'una cadira salvaescaleras, en Vàlida sense barreres podem proporcionar-te'l sense cap compromís.

Realitzem visites gratuïtes al lloc d'instal·lació per a poder realitzar un estudi de l'entorn i de les necessitats específiques de l'usuari. A continuació, podem lliurar-li el cost total del salvaescaleras adaptat a les seves necessitats.

El nostre telèfon d'atenció al client és el 900 414 000 (gratis). També pots sol·licitar-nos informació a través del correu electrònic [email protected].


La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu