sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Tots els muntacàrregues requereixen obres?

Una dels dubtes més freqüents a l'hora de comprar un elevador vertical, un ascensor o un muntacàrregues és si serà necessari realitzar obres. En moltes ocasions, aquest tipus de solucions requereixen una intervenció complexa, però tots els muntacàrregues requereixen obres?

Si parlem d'un muntacàrregues o d'un ascensor, hem de plantejar-nos primer on va a anar. Per molt elemental que sembli, és aconsellable buscar un espai suficient per poder instal·lar-ho. En ocasions, això implica buscar espais que a priori no havíem considerat, com l'exterior de l'edifici o el buit de l'escala. Per exemple, una intervenció molt comuna és instal·lar un muntacàrregues que pugi donis del jardí fins a la balconada d'una casa. En qualsevol cas, haurem de conèixer les normatives municipals i estatals per garantir que la ubicació escollida és legal.       

Una vegada escollits els espais que permetin acollir el muntacàrregues, hem de triar el model de muntacàrregues o ascensor. Per norma general, la ubicació determinarà les mesures (i probablement el model) de l'elevador. És en aquest punt quan veurem si podem prescindir d'obres.

Com se si el meu muntacàrregues necessitarà obres?

Si sabem la ubicació i el model del muntacàrregues, hauríem de conèixer que opcions tenim i si, finalment, serà necessari realitzar obres. Actualment existeix un ampli ventall de productes adaptats pràcticament a qualsevol situació, tan ampli i complex com les normatives que regeixen aquests productes. Per això, és més que aconsellable deixar-se assessorar per un tècnic especialitzat.

D'altra banda, el model de muntacàrregues que escollim pot determinar si necessitarem obres. Per exemple, si el muntacàrregues requereix fossat o no, si disposem d'un buit per a la cabina o si l'ascensor necessitarà sala de màquines. En la majoria dels casos, l'element que sol determinar la necessitat de realitzar obres és la caixa de la cabina. En els elevadors de curt recorregut (fins a 3 metres) no és necessari construir una estructura que tanqui la cabina, però si parlem de muntacàrregues o ascensors aquest element és obligatori per garantir la seguretat dels ocupants.

Si en el nostre cas, la distància vertical que hem de recórrer supera els 3 metres, hem de saber que necessitarem construir una estructura fixa que aculli la cabina. Una opció és realitzar-la en obra, aconseguint una major integració en el conjunt de l'habitatge ja que podrem pintar i personalitzar els acabats. Una altra opció és escollir un muntacàrregues amb una caixa premuntada. Es tracta de models com l'elevador ÁGILE o l'ascensor EVECTUM que compten amb una estructura en acer i vidre, adaptable tant a espais interiors com a exteriors. En aquests models, les obres que s'haurien de realitzar són mínimes i de ràpida execució.

Esperem haver-te pogut ajudar amb aquest post, però si tens dubtes o busques informació sobre muntacàrregues o elevadors, no dubtis a contactar-nos trucant al 900 414 000. T'assessorarem de manera gratuïta i sense compromís 🙂

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu