sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Transferència de llit a cadira de rodes amb hemiplegia

Com es pot fer de manera segura una transferència del llit a una cadira de rodes a una persona amb hemiplegia?

 

La hemiplegia implica una paràlisi a la meitat del cos, això pot ser provocat per una lesió cerebral o a la medul·la espinal.

Les persones amb aquesta afecció poden tenir problemes per a aixecar-se del llit i fer el traspàs a la cadira de rodes, per això, en aquest article t'expliquem com ha d'actuar un assistent per a ajudar a transferir a la persona amb seguretat.

 

Pot ser t'interessa: Diferència entre paraplegia i tetraplegia o cuadriplegia.

 

 

Com transferir del llit a la cadira de rodes a una persona amb hemiplegia?

 

Sobretot, els moviments han de ser lents i suaus, i hem de mantenir una conversa amb l'afectat per a informar-lo en tot moment sobre els passos que seguirem.

Si l'ajudant és un només, hem de seguir aquests passos:

 

1. Posicionar la cadira de rodes prop del llit i de l'afectat, amb les rodes fixades perquè no es pugui moure. La persona amb hemiplegia ha de posicionar-se boca amunt.

 

2. Col·loquem la nostra mà per darrere del seu coll fins a la seva espatlla i l'altra mà la situarem per sota dels seus genolls. Amb la mà que tingui mobilitat, pot agafar-nos per sobre de la nostra espatlla per a realitzar el gir amb més seguretat.

 

3. A poc a poc el voltegem perquè quedi assegut al costat del llit on just al costat hi haurà la cadira de rodes. Esperem uns segons per a evitar marejos.

Li col·loquem un calçat i separem un pam els seus peus.

 

4. Agafem a la persona per l'esquena i el maluc mentre l'ajudem a pujar lentament. L'afectat ha de donar suport al seu pes sobre la cama bona durant aquest procés perquè l'assistent no hagi de fer tant d'esforç en aixecar-lo. La seva mà bona ha de continuar agafant-li l'espatlla per a major subjecció.

 

5. Mentre pugem, anem fent un gir lent cap a la cadira de rodes. Una vegada estem ben posicionats davant de la cadira, dobleguem lleugerament els nostres genolls per a acompanyar a l'afectat en la cadira.

 

 

 

 

Com posar al llit a una persona amb hemiplegia?

 

Si el que volem és traslladar a la persona de la cadira de rodes al llit, hem de realitzar els mateixos passos que hem fet anteriorment però al revés.

Recorda que sempre has de realitzar moviments lents i vigilant en tot moment la seva posició. Agafa a la persona per l'esquena i maluc, posiciona-la cap al llit i ajuda'l a tombar-se suaument.

 

 

Al mercat existeixen diferents ajudes tècniques que poden facilitar-nos el trasllat del llit a la cadira de rodes.

Entre altres, existeixen els discos de transferència o els cinturons de transferència ideals per a ajudar el propi assistent a fer la transferència amb més seguretat i menys esforç.

En aquest sentit, et deixem amb un article que parla sobre les diferents ajudes per a aixecar-se del llit i el sofà  que pot ser-te de gran utilitat. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu