sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Transformant vides: La història de Carme i en Toni amb salvaescales de VALIDA

Historias de un salvaescaleras de VALIDA

La vida de la Carme i en Toni va donar un gir positiu gràcies a la intervenció d'una cadira salvaescales de VALIDA. La parella, enfrontant desafiaments de mobilitat a causa d'una malaltia que va afectar a En Toni, va buscar solucions per facilitar el seu dia a dia a casa. Va ser llavors quan van descobrir l'impacte positiu de tenir una cadira salvaescales a casa.

Per què es van plantejar la instal·lació d'una cadira salvaescales?

La Carme, preocupada per la seguretat i comoditat del seu espòs, va decidir contactar amb VALIDA per a sol·licitar un pressupost que s'ajustés a les seves necessitats específiques. La casa de la parella comptava amb una escala amb corbes que portava al pis superior, la qual cosa presentava un desafiament per al seu home. Tenint les habitacions al pis superior i la cuina i el menjador a baix, en Toni havia de pujar i baixar les escales moltes vegades i amb l'ajuda de la Carme.

L'equip de VALIDA va respondre ràpidament a la trucada de la Carme, enviant a un Assessor Tècnic per a avaluar la situació i oferir una solució personalitzada. La malaltia d'en Toni, encara que no massa greu, havia afectat la seva capacitat per pujar i baixar escales de forma segura, provocant una disminució de la seva independència i la seva qualitat de vida.

Després d'una detallada avaluació, l'equip de VALIDA va proposar la instal·lació de la cadira salvaescales SOCIUS dissenyada específicament per a escales amb corbes. L'adaptabilitat i la tecnologia avançada d'aquestes cadires garantirien un ascens i descens suaus i segurs, permetent que en Toni recuperi la independència i autonomia que tant valora.

Per què hem instal·lat la cadira salvaescales SOCIUS?

En aquesta casa, la instal·lació de la cadira salvaescales Socius ha estat un pas crucial per millorar la mobilitat i la qualitat de vida d'en Toni. Amb les seves característiques dissenyades específicament per a trams d'escala corbs, SOCIUS s'ha adaptat perfectament a la configuració única de l'escala en aquesta casa.

El sistema de tracció mitjançant pinyó i cremallera ha demostrat ser eficient i segur, proporcionant a en Toni un ascens i descens suaus i estables. La fixació directa dels pals als graons ha garantit una instal·lació molt ràpida i neta. A més, solament necessita un punt de llum en un dels extrems de la guia perquè pugui funcionar i carregar les bateries que té incorporades.

Característiques destacables de la cadira SOCIUS

SOCIUS destaca pel seu sistema de doble carril, ideal per a assegurar estabilitat en tot el recorregut de la cadira. Els coixins de material plàstic no sols han proporcionat comoditat, sinó que també faciliten la neteja, un aspecte important per a mantenir la cadira en condicions òptimes.

La capacitat de càrrega de 136kg i l'opció de extrapés de 160kg asseguren que la SOCIUS sigui una solució robusta i duradora. Amb una velocitat de 0,12m/seg, energia de 24v DC i la conveniència de carregar les bateries en les parades automàtiques, SOCIUS destaca com una solució tecnològicament avançada i eficient. La presència d'una pantalla LCD per a la ràpida localització de possibles avaries afegeix un nivell addicional de tranquil·litat.

La flexibilitat en la configuració de SOCIUS ha permès adaptar la cadira a les necessitats específiques d'aquesta casa. Amb opcions com el gir automàtic o manual, o l'opció de desplegament automàtic del reposapeus, que faciliten molt l'ús de la cadira a persones que tenen dificultats de mobilitat greus.

Altres opcionals interessants és el color de la tapisseria a elecció i la possibilitat de triar un color RAL especial per a pals i guies, SOCIUS s'ha convertit en una solució personalitzada i estèticament agradable.

Els dos comandaments a distància amb funcions de pujar i baixar proporcionen a en Toni un control total sobre la seva mobilitat. Pot cridar a la cadira si aquesta es troba a l'altre extrem de la guia, o bé és la Carme que pot moure-la en cas que en Toni no pugui.

En resum, la instal·lació de la cadira salvaescales SOCIUS no sols ha millorat l'accessibilitat en aquesta llar, sinó que també ha proporcionat a la família d'en Toni una solució completa, segura i adaptada a les seves necessitats úniques de mobilitat.

Tipus de salvaescales

Les cadires salvaescales són dispositius dissenyats per a facilitar l'accés a diferents nivells d'un habitatge o edifici a persones amb mobilitat reduïda. En el cas d'en Toni i la Carme, SOCIUS era la cadira més indicada, però en realitat existeixen molts tipus de salvaescales. D'aquesta manera, és més fàcil adaptar-se a les necessitats de les persones usuàries.

Salvaescales de VALIDA

Aquests són els tipus de salvaescaleras que pots trobar:

  1. Cadires per a escales rectes: Aquestes són les més comunes i s'utilitzen en escales que no tenen corbes ni canvis en la seva inclinació. Són instal·lades directament als escalons, a un costat de l'escala i són una solució eficaç per a trams d'escala simples.
  2. Cadires per a escales corbes i de caragol: Dissenyades per a escales amb corbes, girs o canvis d'inclinació. Aquestes cadires poden adaptar-se a la forma específica de l'escala, proporcionant una solució personalitzada per a entorns més complexos.
  3. Plataformes salvaescales: Ideals per a usuaris de cadires de rodes, aquestes plataformes permeten a la persona pujar i baixar les escales amb la seva cadira sense haver de transferir-se a una altra cadira especial.
  4. Elevadors verticals: Aquests dispositius són més adequats per superar altures en verticals. Proporcionen accés vertical i són útils quan les escales no són una opció pràctica.

L'elecció del tipus de cadira salvaescales dependrà de factors com la configuració de l'escala, les necessitats específiques de l'usuari i les característiques de l'entorn. La diversitat d'opcions disponibles permet adaptar aquestes solucions de mobilitat a una àmplia gamma de situacions. És per aquesta raó que, si et trobes en la mateixa situació que en Toni i la Carme, truca’ns, perquè buscarem una solució als problemes d'accessibilitat de la casa teva.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu