sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Tremolor a l'ull: causes i complicacions

Alguna vegada a les nostres vides, alguns més que d’altres, hem notat tremolor a l'ull, normalment a la parpella, que ens ha durat una bona estona. Això sol ser un gest involuntari que no sol desenvolupar cap complicació. Però, comença a ser un problema quan és persistent durant molt de temps, especialment si dura més d'una setmana.

Quan es tracta de tremolor a l'ull que duri més d'una setmana s'ha de trobar la causa. T'expliquem què pot fer-ho aparèixer perquè posis punt final a aquest tic.

Per què apareix tremolor en l'ull?

Notes que et tremola un ull? El que considerem que és tremolor a l'ull en realitat és un parpelleig involuntari, més ràpid i continuat que es produeix durant uns segons. Es nota de manera clara, però realment quan ens mirem al mirall no podem percebre el parpelleig. Les persones que puguem tenir al davant no percebran l'espasme, encara que nosaltres sí que el notarem intensament.

Aquest moviment involuntari o tremolor a la parpella superior o inferior sol aparèixer de cop, dura pocs segons i en la majoria de les ocasions no torna a aparèixer. Aquesta contracció involuntària se'n diu espasme palpebral, un tipus de tic que produeix una contractura a les parpelles i espasmes a les fasciculacions, és a dir, tremolors molt fins d'un múscul.

Aquest problema és bastant comú i en algunes persones se'ls manifesta el tic en la parpella inferior i altres en la superior. El que sí que és veritat, és que hi ha persones que li pot durar uns segons, mentre que unes altres poden passar dies, setmanes o mesos amb aquesta contracció.

Possibles causes al tremolor en la parpella

Existeixen diferents causes que poden produir el tremolor a l'ull. És important que els coneguis ja que, si es tracta d'un tic persistent, s'haurà de trobar la causa per poder solucionar-lo.

Perquè tinc tremolor a l'ull

Aquestes són les principals causes de tenir tic a l'ull:

El cansament provoca espasme en l'ull

La falta de son és la principal raó perquè aparegui el tic i tremoli l'ull. Dormir poques hores i, si a més ho acompanyem amb l'estrès, pot ser una combinació perfecta per produir les contraccions a l'ull. Si tens problemes per dormir, pots buscar quins remeis naturals hi ha per a dormir o també pots optar per buscar meditacions guiades per dormir.

Addicte a la cafeïna o a l'alcohol?

Tant l'alcohol com la cafeïna produeixen estímuls nocius en el nostre cos, sobretot si es consumeix en excés. Si ets de prendre refrescos, te o cafès és molt probable que estiguis ingerint massa cafeïna. Si, a més, li afegeixes el consum d'alcohol la combinació pot manifestar-se, com a mínim, amb un tic en l'ull.

L'estrès com a causa del tic en l'ull

L'estrès es pot manifestar de diferents maneres i cada persona és un món. Una de les formes en les quals es pot manifestar és amb un tic o espasmes involuntaris a qualsevol part del cos, així que pot donar-se en l'ull. Si és el teu cas, és important que aprenguis a gestionar l'estrès i, si el creïs necessari, pots acudir a un psicòleg perquè pugui oferir-te tècniques de relaxació.

Revisió de la vista per sequedat visual

La fatiga visual pot provocar tic a l'ull

Si tens estrès a l'ull o de visió, pot produir el tic a l'ull. Si detectes que estàs forçant la vista o bé passes moltes hores davant d'un ordinador pot ser que tinguis com a resultat, al final del dia, fatiga visual. Una altra raó perquè aparegui la fatiga visual és que, si portes ulleres, pot ser que hagi empitjorat els teus problemes oculars i que necessitis renovar-les.

Tic en l'ull per culpa dels ulls secs

L'ull sec o la sequedat ocular poden aparèixer quan et fas gran, però algunes persones l'experimenten perquè passen moltes hores davant de les pantalles. Els ulls estan equipats amb diferents elements que ho mantenen hidratat. Per exemple, la parpella es tanca i en fer-ho els ulls reben substàncies que permeten que es mantinguin lubrificats.

Hem de tenir en compte que, la sequedat en els ulls pot aparèixer per culpa d'alguna medicació.

Al·lèrgies

Les al·lèrgies poden causar que els ulls s'inflin i produir llagrimer i picor pel que és molt fàcil que una persona es fregui els ulls. Es diu que en fregar els ulls s'alliberen histamines en el teixit de la parpella i el llagrimer i alguns estudis diuen que aquesta substància pot provocar el tic en l'ull.

Desequilibris nutricionals

S'ha comprovat que algunes deficiències de vitamines que controlen el sistema nerviós (una de les vitamines encarregades és la vitamina B12) poden ser la causa que aparegui el tic a l'ull. Si sospites que pugui faltar-te alguna vitamina, acudeix al metge per poder fer un seguiment.

Com parar el tic en l'ull

Si sents la vibració en l'ull de manera esporàdica i no dura massa minuts quan apareix, pots estar tranquil i no necessites fer res. Sí que és convenient acudir a un oftalmòleg en el cas que el tic sigui persistent durant més d'una setmana. Acudint a un especialista òptic podràs esbrinar si l'origen del tic és un problema ocular que s'ha de tractar com correspon.

Evitar la contracció de la musculatura de l'ull

Les injeccions de toxina botulínica poden parar els tremolors involuntaris evitant que es contregui la musculatura. És important acudir al metge perquè avaluï les possibilitats.

A més, és interessant saber si hi ha possibilitat que la persona tingui la síndrome de Sjögren, una malaltia autoimmunitària que afecta les glàndules que afecten les llàgrimes i saliva. Això provoca sequedat a la boca i als ulls. A més, pot arribar a afectar ronyons i els pulmons. S'ha comprovat que aquesta síndrome afecta, especialment, a dones entre 40 i 50 anys.

Normalment no es presenta només, sinó que apareix acompanyat d'una altra malaltia autoimmunitària com l'artritis reumatoide o el lupus. Les malalties autoimmunitàries són patologies que es produeixen quan el cos s'ataca a si mateix per error. Això ocorre perquè el sistema immunitari, que serveix per a atacar factors externs com a virus i bacteris, falla i detecta parts del cos com a enemics.

*Aquest article és orientatiu i en cap cas substitueix la informació que pugui proporcionar-nos un professional sanitari.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu