sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Treure escales de llar o comunitat. Què has de saber?

Com podem eliminar les escales d'una llar o comunitat? T'expliquem tot el que has de saber a l'hora de solucionar els problemes d'accessibilitat i ajudes salvaescales.

Per al desplaçament diari, són moltes les persones que no veuen les dificultats a les quals s'enfronten una part de la societat. Aquest sector de la població poden ser persones d'avançada edat o amb alguna discapacitat motriu que té unes certes limitacions amb la seva mobilitat diària.

Per a aconseguir entorns i serveis accessibles a les seves necessitats, a vegades és necessari la realització d'unes certes adaptacions. Eliminar les barreres arquitectòniques millora les oportunitats de participació activa en col·lectivitat.

Per això, t'expliquem quins mètodes podem emprar per a llevar aquestes escales o desnivells de l'entorn.

 

 

Inconvenients de treure una escala

Clarament, quan pensem a suprimir qualsevol desnivell, el primer que ens ve a la ment és posar una rampa o instal·lar un ascensor.

No obstant això, en els dos casos es requereixen reformes o obres a més del preu que això pot suposar.
En el cas de les rampes, són solucions molt emprades per a salvar petits desnivells verticals. Les podem trobar en multitud d'emplaçaments, però hem de tenir en compte certs aspectes perquè siguin efectives i compleixin amb la normativa vigent del CTE. Per això, abans de posar una rampa, hem de cerciorar-nos de si pot complir el pendent, longitud i ample lliure establert.

 

”normativa

 

A continuació, et deixem amb un enllaç sobre la Normativa de les rampes per a persones amb discapacitat. 

 

Treure l'escala o instal·lar un salvaescales?


Algunes comunitats de propietaris disposen d'ascensor però, just abans d'arribar a ell, hi ha un petit desnivell a l'entrada. En aquests casos, una opció pot ser la de baixar l'ascensor a cota zero. Hem de tenir en compte però què hi ha sota aquest desnivell mitjançant un estudi arquitectònic. Així doncs, en aquests casos és necessari realitzar un projecte d'obra, així com realitzar una correcta coordinació de seguretat.

A vegades aquesta possibilitat no és viable, són massa cars o no és possible la seva adaptació.
Per això, hi ha altres alternatives com la d'instal·lar un salvaescales. Aquest tipus d'ajudes són molt versàtils, podent adaptar-se a tota mena d'entorns i necessitats.

En aquest sentit, podem trobar-les tant en escales d'interior com en intempèrie.

Article relacionat: Instal·lar ascensor sense ull de l'escala.

 

 

 

Tipus de salvaescales 

 

En el mercat trobem diferents mecanismes salvaescales que, a més de suprimir les barreres de l'entorn, proporcionen gran seguretat i autonomia.

Les més utilitzades sobretot en llars com els habitatges particulars són les cadires salvaescales o elevadores. Aquestes ajudes serveixen per a l'ascens i descens de qualsevol usuari amb mobilitat reduïda d'una planta a una altra/s. Ho fan de manera asseguda i sense por de caure's.

Aquestes ajudes es fixen a les escales amb uns pals i es desplacen per una guia que ressegueix tot el recorregut de l'escala. Les cadires poden instal·lar en escales rectes o corbes i fins i tot en aquestes més complexes com a escales de caragol o amb un pendent molt pronunciat. A més, ocupen molt poc espai i són plegables.

Per això, el seu ús s'ha estès no sols en habitatges particulars, també en comunitats de veïns, locals i altres emplaçaments.

 

”silla

 

Les plataformes salvaescales són uns altres mecanismes molt utilitzats en el sector de l'accessibilitat. En aquest cas, el que es desplaça a través de les guies és una plataforma o base horitzontal. Aquesta permet que pugin en ella les persones que van en cadira de rodes. D'aquesta manera, l'usuari es desplaça suaument cap amunt o sota les escales de manera segura i sense l'ajuda d'uns altres.
De la mateixa manera que les cadira elevadores, les plataformes també s'adapten en recorregut i forma a l'escala en qüestió.

A continuació, pots consultar les característiques tècniques de les plataformes salvaescales. També tens l'opció de descarregar els catàlegs en pdf de cada ajuda tècnica de manera gratuïta.

 

”plataforma

 

També existeix l'opció d'instal·lar un elevador vertical o elevador de curt recorregut. Com el seu nom indica, aquestes ajudes es desplacen de manera vertical superant trams d'altura de fins a 3 metres. Proporcionen gran versatilitat d'ús, podent ser usades per diferents persones amb o sense minusvalideses. En aquest sentit, són útils no sols per a persones amb discapacitat, també per a dones embarassades, per a portar pes o altres necessitats.

 

Els preus dels salvaescales i subvencions 

 

A Válida sin barreras disposem de la gamma de solucions salvaescales més àmplia del mercat. Oferim els preus més competitius a més de proporcionar facilitats de pagament com a finançaments.

A més, has de saber que a Espanya existeixen certes subvencions i prestacions destinades a l'eliminació de les barreres arquitectòniques de l'entorn.

Depenent de la localitat, existeixen una sèrie d'ajudes diferents, per això, és necessari sol·licitar informació a l'ajuntament d'aquesta.
Optar per un salvaescales no sols és útil per a millorar la comoditat diària, també és una garantia de futur.

 

”sistemas

 

Pressupost de salvaescales sense obres adaptat a la teva escala 

 

A Válida sin barreras pots demanar pressupost sense compromís en els quals s'inclouen les despeses d'instal·lació. A més, oferim la visita d'un tècnic expert en accessibilitat perquè realitzi un estudi a mesura de l'entorn a salvar. El client podrà disposar dels pressupostos, consultar les característiques tècniques dels productes i solucionar tots els teus dubtes.

Pots sol·licitar preus i pressupostos a través del formulari de contacte.


La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu