sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Trocànter major: Quina funció té i possibles afeccions

trocánter mayor posibles afecciones y tratamientos

El cos humà està compost per una varietat d'ossos i estructures que permeten el moviment i l'estabilitat. Un d'aquests elements és el trocànter major, una prominència òssia situada en la part superior del fèmur. En aquest article, explorarem què és el trocànter major, el seu significat, ubicació i funció a la regió del maluc. També discutirem les possibles afeccions relacionades amb aquesta estructura i com es poden abordar.

Què és el Trocànter Major?

El trocànter major és una prominència òssia que es troba en el maluc, específicament en la part superior del fèmur. És una estructura anatòmica d'importància significativa en la funció i estabilitat de l'articulació del maluc.

El trocànter major pot estar relacionat amb diverses condicions que poden causar dolor en el maluc. El dolor de maluc és una molèstia comuna que pot estar associada amb lesions o malalties en aquesta àrea. A l'ésser una prominència òssia prop de l'articulació del maluc, pot veure's afectat per condicions com la bursitis trocantérea o la tendinitis dels músculs del maluc, la qual cosa pot ocasionar dolor i malestar.

El trocànter major també està estretament relacionat amb els músculs del maluc. Diversos músculs, com el gluti major, el gluti mitjà i el gluti menor, s'insereixen en el trocànter major. Aquests músculs exerceixen un paper fonamental en el moviment i l'estabilitat del maluc. Ajuden en accions com l'extensió, flexió, abducció i rotació del maluc, permetent una àmplia gamma de moviments i activitats diàries.

És important destacar que el trocànter major té una contrapart anomenada trocànter menor. El trocànter menor és una altra prominència òssia en el fèmur, però es troba en una posició més baixa i medial en comparació amb el trocànter major. Encara que no és tan prominent, també té importància en la funció i estabilitat del maluc, en proporcionar inserció a uns certs músculs del maluc.

Ubicació i Funció:

La seva ubicació se situa a la regió lateral de la cuixa, específicament en la part externa del maluc. Es pot palpar fàcilment com una protuberància en aquesta àrea. El múscul gluti major s'insereix en el trocànter major, proporcionant força i estabilitat a l'articulació del maluc. A més, diversos altres músculs del maluc, com el gluti mitjà i el gluti mínim, també s'insereixen en aquesta regió òssia.

on està el trocànter major

El trocànter major exerceix un paper important en la biomecànica del maluc. En participar en l'abducció i rotació externa del maluc, contribueix als moviments fonamentals necessaris per a caminar, córrer i realitzar diverses activitats físiques. A més, aquest trocànter serveix com a punt de referència anatòmic per al diagnòstic i la planificació quirúrgica en casos d'afeccions del maluc.

Possibles lesions del trocànter major

Diverses lesions poden afectar aquesta estructura, causant dolor i limitant la funció del maluc. En aquest article, explorarem algunes de les possibles lesions del trocànter major i les seves característiques distintives.

    • Bursitis trocantèrica: La bursitis trocantérea és una afecció en la qual la bursa, una bossa de líquid que redueix la fricció entre els tendons i els ossos, s'inflama. El resultat és dolor en el trocànter major i a la regió lateral del maluc. Aquesta lesió és comuna en corredors i persones que realitzen activitats que impliquen moviments repetitius del maluc, com saltar o pujar escales.
    • Síndrome del Dolor de la Banda Iliotibial: El síndrome del dolor de la banda iliotibial és una altra lesió associada amb el trocànter major. La banda iliotibial, una estructura de teixit connectiu anomenada fàscia lata, s'estén des del maluc fins al genoll. Quan aquesta banda es frega repetidament contra el trocànter major durant moviments de flexió i extensió del maluc, pot causar dolor i limitació del moviment.
    • Fractura del Trocànter Major: Les fractures del trocànter major generalment ocorren en persones d'edat avançada amb osteoporosi o feblesa òssia. Aquestes fractures poden ser el resultat d'una caiguda o trauma directe a la regió del maluc. El dolor intens, la dificultat per a caminar i la incapacitat per a suportar pes són símptomes comuns d'aquesta lesió.
possibles lesions del trocànter major

Tractaments per a les Lesions del Trocànter Major

Existeixen diferents tractaments disponibles per a abordar les afeccions relacionades amb el trocànter major. Un dels mètodes de diagnòstic utilitzats per a avaluar les lesions en aquesta regió del maluc és la ressonància magnètica.

Una vegada que s'ha realitzat el diagnòstic mitjançant ressonància magnètica o altres proves, es poden considerar diferents tractaments segons la naturalesa i gravetat de l'afecció. Algunes opcions de tractament comuns inclouen:

Tractament conservador: Per a afeccions menys greus del trocànter major, els metges poden recomanar mesures conservadores. Aquestes poden incloure repòs, fisioteràpia, teràpia d'enfortiment muscular, canvis en l'activitat física, aplicació de gel, medicaments antiinflamatoris no esteroides (AINE) i modificacions en l'estil de vida.

Tractament conservador: Per a afeccions menys greus del trocànter major, els metges poden recomanar mesures conservadores. Aquestes poden incloure repòs, fisioteràpia, teràpia d'enfortiment muscular, canvis en l'activitat física, aplicació de gel, medicaments antiinflamatoris no esteroides (AINE) i modificacions en l'estil de vida.

Cirurgia: En situacions més greus o quan els tractaments conservadors no són efectius, es pot considerar l'opció quirúrgica. La cirurgia pot ser necessària per a reparar fractures del trocànter major, corregir problemes estructurals o tractar afeccions cròniques que no responen a altres tractaments. La ressonància magnètica també pot ser útil per a guiar als cirurgians durant el procediment.

tractaments per a les lesions en el trocànter

És important destacar que el tractament recomanat variarà depenent de la condició específica del trocànter major i les necessitats individuals del pacient. És fonamental treballar en estreta col·laboració amb un equip mèdic qualificat per a determinar l'enfocament més adequat per a cada situació. La ressonància magnètica exerceix un paper fonamental en proporcionar imatges detallades per a ajudar en el diagnòstic i el seguiment dels tractaments relacionats amb el trocànter major.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu