sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Un ascensor fins a l'espai

Imagines poder viatjar en un ascensor fins a l'espai? Sota aquesta premissa neix el concurs "European Space Elevator Challenge". L'esdeveniment va tenir lloc en Garching (Alemanya) i va explicar més de 10 equips d'Alemanya i Japó que van presentar les seves propostes.

En un entorn favorable, els diferents equips competeixen amb els seus prototips: mecanismes formats per corrioles i cables capaços de superar els 100 metres d'altura, on un globus sustenta el cable. Els diferents models han de ser capaços de transportar càrregues de 3kg, la qual cosa fa preveure possibles aplicacions en el transport de mercaderies o fins i tot de persones en el futur.

Així i tot, existeixen encara diverses limitacions tecnològiques. Una d'elles és el material del propi cable de l'ascensor. L'acer d'avui dia no permet arribar, ni des de lluny, als 36.000 quilòmetres necessaris per arribar a l'espai. Les esperances d'un material nou, com el grafeno, serien la clau de l'èxit. Un altre punt a tenir en compte és on es fixaria l'altre extrem del cable. Seria necessaris tensors en òrbita geoespacial capaces de mantenir l'estabilitat al llarg del temps.

L'ascensor fins a l'espai és una de les idees que es treballen ja en algunes universitats i centres de recerca. Fins i tot la NASA organitza periòdicament esdeveniments com aquest. I és que actualment cada quilogram que es puja a un coet espacial costa una mitjana de 18.000€ posar-ho en òrbita. Si existís un ascensor capaç de recórrer la distància equivalent, amb una velocitat mínima de 200km/h, el cost seria molt inferior. Per a això, seria necessari situar la base de l'ascensor a la zona de l'equador, en una àrea restringida de vol i sobre l'aigua.

Pesi les limitacions, un ascensor fins a l'espai és cada vegada més una possible realitat. Alguns ja afirmen que, en menys de 20 anys, és possible que ja s'hagi aconseguit. 

Font: Temps

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu