sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Un ascensor per a vaixells en la presa més gran del món

Imagineu un ascensor capaç de transportar vaixells d'un nivell a un altre? I si a això li vam sumar que el que ha de salvar és la presa més gran del món? 

La idea s'ha realitzat a la Xina, a la presa de les Tres Goles. Inaugurat fa uns dies, és fins avui el projecte hidrogràfic més gran del món. Suposa la culminació de més de 23 anys de treball en una obra tan faraònica com a ambiciosa. El lloc escollit és un estretament natural del riu Yangtsé situat entre tres goles que donen nom a la presa. 

Una vegada finalitzades les obres, és possible reconèixer la magnitud del projecte. El dic de la presa mesura 2048m de llarg i té una altura màxima de 185m, tot un repte. Per si fos poc, ha estat necessari trobar una solució que no interrompés la navegabilitat del riu. La resposta dels enginyers va ser la construcció d'un ascensor capaç de transportar vaixells d'un nivell a un altre de la presa. 

Aquest ascensor permetrà moure vaixells de grandària petita i mitjà, salvant una distància vertical de 113 metres. La capacitat de càrrega d'aquest colossal ascensor és de, ni més ni menys que de 3.000 tones. Fins i tot les pròpies mesures de la plataforma de l'ascensor són tot un prodigi: 120 metres de llarg per 18 metres d'ample i una base inundada de 3,5 metres. 

Gràcies a la seva instal·lació, els vaixells que recorren el riu Yangtsé (un dels més transitats del món) poden salvar la presa en amb només 40min. Fins ara, havien de recórrer a un sistema de rescloses, també la més gran del món, per salvar la mateixa distància en gairebé 4 hores. 

Per contra, els opositors a aquest projecte critiquen el greu impacte mediambiental i social que ha provocat. Va ser necessari desplaçar 1.280.000 persones que vivien a la zona inundable i centenars d'hectàrees de bosc i camps han quedat sota l'aigua des de llavors.

Font: El Correo

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu