sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Videojocs i Accessibilitat

El joc és una part fonamental en les nostres vides. Amb el joc aprenem, amb el joc socialitzem, amb el joc ens estimulem a complir noves metes i objectius. Així que, tenir en compte l'accessibilitat en els videojocs pot ser primordial per a ajudar a les persones amb alguna mena de discapacitat a sentir-se incloses en un col·lectiu.

Alguns dels videojocs accessibles que hem trobat és *Audiodisco. Un petit joc amb gràfics senzills, pensat perquè les persones cegues puguin jugar amb els seus familiars i amics. El millor del joc és que potencia la socialització.

És important destacar que en els videojocs, a diferència moltes vegades de la vida real, dues persones amb discapacitats diferents puguin jugar juntes en igualtat de condicions. Molts videojocs aconsegueixen que per a totes dues parts el repte sigui ajustat a cada necessitat i es converteixi en una cosa divertida. Per exemple el joc Eslàlom, el videojoc, en el qual una persona pot jugar utilitzant la manera de control d'un botó, prement-lo amb un peu, i l'altra amb un joystick, manejant-lo amb la mà.

És més conegut el videojoc de futbol FIFA 13, en el qual existeix una manera de control utilitzant dos botons. Un jugador amb diversitat funcional podria jugar d'una manera més senzilla: movent el jugador, passant la pilota i xutant; i l'altre, podria jugar a un futbol més complex, amb més botons que controlar. Molts experts consideren que no és una competició injusta, sinó que és una via per a aconseguir un joc divertit, inclusiu i equilibrat entre totes dues parts: amb i sense discapacitat.

Els jocs de rol en línia massius també atreuen a les persones amb diversitat funcional, per exemple *Guild *Wars *olos jocs d'acció *Call *of *Duty amb els quals alguns poden jugar controlant el comandament amb la boca com és el cas de “NOM4D”:

Jocs en grup, però també en solitari. I és que el fet de poder gaudir d'un joc mitjançant la resta dels teus coneguts o amics es diverteixen, també aconsegueix augmentar la sensació d'integració en la societat.

Juguem?

Continua llegint: Articles del teu interès

· Taula de malalties per a la incapacitat absoluta 2020

· Avantatges i ajudes per a persones amb discapacitat del 33%

· Ajudes i avantatges per a persones amb discapacitat del 65%

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu