sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Vols comprar una cadira salvaescales, una plataforma o un elevador?

Válida sin barreras t'ofereix la guia de GUIA DE SOLUCIONS PER A l'ACCESSIBILITAT. Descarrega-te-la a aquest enllaç i descobreix fins a on pots arribar.

Válida sin barreras som conscients que és molt important oferir solucions per a incrementar la independència de les persones amb mobilitat reduïda i millorar el servei dels qui van amb compte d'elles.

La diversitat d'usuaris i la seva activitat és cada vegada més complexa. Només identificant quines són les seves necessitats individuals i de les persones que els envolten és possible conèixer i aplicar solucions que contribuïen en una millor experiència de l'usuari.

Una anàlisi detallada de cada persona i la seva situació ens permetrà conèixer aspectes fonamentals per a trobar la solució que més encaixa: el tipus d'habitatge en la qual habita, el trànsit diari de persones, el grau de mobilitat, l'edat, el desnivell, etc. Aquests aspectes, recopilats i ordenats, són factors que contribuiran a afinar més i millor cada elecció.

 

 

Com suprimir les barreres físiques?

 

Ja sigui un espai públic o privat, existeixen diverses ajudes tècniques que poden cobrir les necessitats diàries amb l'objectiu de garantir l'accessibilitat de totes les persones. L'elecció de l'una o l'altra dependrà principalment de:

A) Tipus d'edifici. No totes les solucions són aplicables tant a pisos com xalets, així com per a interiors o exteriors.

B) Necessitats específiques de cada usurari. Factors com l'activitat, grau de mobilitat, si compta amb l'ajuda d'algú per a moure's… Per això és tan important analitzar i avaluar cada cas de manera concreta i individual.

C) El nombre d'usuaris. Això determinarà si el seu ús serà puntual o intensiu, estant relacionat directament amb la capacitat de cada sistema i la seva resistència al desgast.

D) Lleis vigents. Punt fonamental que caldrà tenir en compte si no volem problemes a curt o mitjà termini. Tant les lleis estatals com les ordenances municipals poden afectar directament el quin i el com de cada cas, sobretot si estem parlant d'espais públics.

 

 

Quines solucions salvaescales existeixen?

 

 

 

 

Cadires salvaescales

 

Què és?

- Es tracta d'un sistema elevador que, a través d'una guia o riel instal·lat al llarg d'una escala, permet a una persona passar d'un pis a un altre.

- L'usuari se senti en una cadira mecanitzada, la qual es desplaça al llarg de les guies segons es desitgi.

 

 

A qui van destinats?

- A persones d'avançada edat, amb discapacitat física o mobilitat reduïda. Apta per a habitatges particulars com a espais públics.

- Només pot transportar a un usuari per trajecte.

 

Principals característiques:

- Es poden instal·lar en un o diversos trams d'escala, tant rectes com corbs. Existeixen versions aptes per a interiors i la intempèrie.

- Destaquen per la seva fàcil instal·lació ja que no necessiten obres. Això es tradueix en menys hores d'operaris i, per tant, un preu més ajustat.

- Tenen un funcionament fàcil i intuïtiu, controlat en tot moment per l'usuari a través del comandament.

- Una dels principals avantatges és que són plegables, per la qual cosa ocupen poc espai.

- Destaquen pel seu disseny i estètica cuidada, sent en molts casos a més personalitzables. Existeixen diferents models en el mercat amb multitud d'acabats i gadgets opcionals.

- Trobaràs cadires salvaescales amb un o dos rails. Ambdues són igual de segures i fiables, per la qual cosa només dependrà del gust de cadascun.

 

 

 

 

Plataformes salvaescales

 

Què és?

- Base adaptada per al transport d'usuaris en cadira de rodes que, connectada a un eix fix, permet pujar o baixar trams d'escales entre diferents pisos o nivells.

 

A qui va dirigida?

- A persones que utilitzen una cadira de rodes, amb mobilitat reduïda, persones majors, pares i mares amb el carret del bebè...

 

Principals característiques:

- Per la seva versatilitat, són una solució perfecta per a locals públics, com a restaurants, botigues, hotels… i habitatges.

- Funcionament fàcil i intuïtiu. Únicament cal pressionar un botó per a iniciar el trajecte. Permet a l'usuari utilitzar-lo de manera autònoma, incorporant-se sense necessitat de baixar-se de la cadira.

- Totalment segures. Tant per a pujar com per a baixar, la plataforma compta amb rampes de mínim desnivell per a poder accedir sense dificultats. Durant el trajecte, l'usuari està envoltat per unes barres on pot subjectar-se per a major fermesa i evitar possibles caigudes.

- Per norma general, les plataformes salvaescales són plegables, fet que les torna més compactes i discretes.

- Pesi comptar amb unes dimensions majors que les d'una cadira salvaescales, la seva instal·lació és igual fàcil i ràpida. Això, una vegada més, ens permet estalviar diners en obres.

- Una altra característica de les plataformes és la seva capacitat d'adaptació. Si bé solen utilitzar-se per a salvar uns pocs graons, però existeixen molts altres exemples que han brillat per la seva complexitat.

 

 

 

Elevadors de curt recorregut

 

Què és?

- Es tracta d'un elevador destinat a superar altures de fins a 3 metres. Normalment compten amb cabina oberta.

 

A qui va dirigit?

- Comunitats de propietaris, habitatges unifamiliars, cinemes, teatres, geriàtrics, hospitals… Apta per a ús públic i privat.

 

Principals característiques:

- Els elevadors de curt recorregut suposen una de les millors solucions en accessibilitat a causa del seu fàcil ús. Per a activar el seu funcionament, l'usuari només ha d'estrènyer un botó, de la mateixa manera que un ascensor convencional.

- La solidesa de la seva estructura li atorga una gran resistència i capacitat de càrrega, qualitats que la fan una de les opcions més fiables i segures. A més, existeixen models per a i exteriors.

- Presenten un baix consum elèctric i mínim cost de manteniment. El fet de realitzar trajectes únicament verticals fa dels elevadors de curt recorregut una solució en accessibilitat eficient i duradora.

- La tecnologia actual permet models que no requereixen fossat. Això es tradueix en un menor temps d'instal·lació i, per tant, menors costos en obres.

- Són totalment adaptables a qualsevol espai, estil i decoració ja que presenten diferents versions, tant per a interior com per a exterior. A més, la majoria de models compten amb una gran varietat d'acabats i múltiples accessoris, així que el més difícil serà decidir-se per un.

 

 

 

 

Elevadors per a piscines

 

Què és?

- Es tracta d'un sistema d'elevació que permet a un usuari amb mobilitat reduïda accedir a l'interior de la piscina a través d'una cadira connectada a un braç articulat.

 

Per a qui?

 

- Per a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda o discapacitat física que no volen renunciar a un bon capbussó a l'estiu. Només pot ser utilitzat per un usuari per trajecte.

 

Principals característiques:

- Són fàcils d'instal·lar i d'utilitzar.

- Existeixen models fixos i mòbils. Tenen característiques i preu similars. Per això, el factor determinant serà si la piscina estarà oberta tot l'any o solo els mesos de més calor.

- La seva estructura o masteler està construïda amb materials resistents a l'oxidació, al clor i als raigs UV; sent normalment d'acer inoxidable.

- La forma de la cadira és totalment ergonòmica.

- Existeixen models que funcionen amb una presa d'aigua per mànega convencional de jardí connectada a l'elevador, podent transportar usuaris de fins a 140 kg. Això fa que sigui molt més versàtil que altres models que funcionen amb bateries i que sempre necessiten tenir un endoll a prop.

- El principal condicionant és el tipus de vora de piscina i el seu nivell d'aigua. Segons sigui desbordant o amb graó, els models i mesures poden variar.

- Una vegada ancorat en la vora de la piscina, el seu funcionament és molt senzill. L'usuari se senti en la cadira, activa el mecanisme i la pressió de l'aigua que arriba a l'elevador a través la mànega fa de pugi o baixi la cadira.

 

 

Avui dia es podria dir que existeix una solució per a cada cas i cada persona. De fet, la millor solució contínua sent aquella que millor s'adapti a les necessitats de cadascun, per la qual cosa el producte haurà de ser el més personalitzat possible. A Válida sin barreras ens comprometem a oferir-te aquestes solucions, posant al teu servei un equip multidisciplinari i amb una llarga experiència.

 

Quin preu tenen les cadires salvaescales, les plataformes i els elevadors?

 

Tant les cadires, com les plataformes i els elevadors són solucions salvaescales que es fan a mesura de cada tipus d'escala. En funció de l'espai disponible, del recorregut i de les necessitats de l'usuari, així com dels opcionals triats, el preu podrà variar. Per això sempre és necessària la visita d'un assessor al lloc en qüestió, per a així prendre les mesures necessàries i realitzar un pressupost real, tancat, sense sorpreses d'última hora. Les visites a domicili per part de l'assessor són gratuïtes i sense compromís.

 

 

 

Descarrega't aquí la GUIA DE SOLUCIONS PER A l'ACCESSIBILITAT

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu