sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Medul·la espinal biònica

medula espinal bionica

Un grup d'investigadors d'Austràlia ha aconseguit crear una “medul·la espinal biònica”. Es tracta de “Stendrode”, un dispositiu minúscul que s'implanta en el cervell i és capaç de llegir els pensaments associats amb el moviment. Això permet controlar pròtesis biòniques, cadires de rodes o exosquelets. D'aquesta manera, i per primera vegada, les persones amb mobilitat reduïda, discapacitat o a les quals els falti alguna extremitat, podran emprar dispositius mecànics i usar-los com si fossin una part més del seu cos.

Stendrode és de molt petita grandària, com un clip, i s'implanta en el cervell mitjançant una cirurgia menor (el pacient és donat d'alta el mateix dia de la intervenció). Aquest dispositiu permet que el cervell ordeni i que el cos, o la pròtesi, executin.

Està previst que al 2017, s'implanti el dispositiu en tres persones amb paràlisi en alguna part del cos i els entrenaran perquè siguin capaços de moure's amb un exosquelet només usant els pensaments.

Font i més informació: diariosur.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu