sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat

Aquest 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Un dia que commemora la culminació del Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat (1983-1992). Durant aquests deu anys l'objectiu era complir amb el Programa d'Acció Mundial per a les Persones amb Discapacitat, que es va aprovar en l'Assemblea General de les Nacions Unides el 3 de desembre de 1982.

Actualment, aproximadament un 15% de la població mundial (uns mil milions de persones) conviuen amb algun tipus de discapacitat. Amb l'objectiu de sensibilitzar i mobilitzar tot tipus de suports per millorar la seva inclusió són moltes les comunitats que se sumen a realitzar actes durant aquest dia.

També algunes Fundacions, com Randstad, aprofiten per elaborar informes sobre el comportament del col·lectiu de persones amb discapacitat, en aquest cas, relacionat amb el mercat laboral.

El treball va analitzar les dades publicades pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) de gener a octubre de 2010 a 2016. Segons l'informe, en 2016 es van realitzar gairebé 82.000 contractes a persones amb discapacitat, augmentando en un 2,3% respecte l'any anterior. La tendència des de 2010 sempre ha estat de creixement constant i sostingut (excepte en 2012).

Respecte als tipus de contractes que es realitzen a les persones amb discapacitat, són indefinits o de durada determinada? Un 18,7% de les contractacions són de caràcter indefinit, mentre que els temporals han descendit en un 1,4% respecte el mateix període de 2015.

Quant a les comunitats autònomes, 15 comunitats han augmentat la contractació de persones amb discapacitat. La Rioja i Cantàbria són les comunitats que han incrementat en més d'un 20% aquestes contractacions. Li segueixen Aragó i Canàries. Galícia, Navarra, Extremadura, Madrid, Comunitat Valeniana, Castella i Lleó, Balears i Castella-la Manxa ronden augments del 10% respecte 2015.

Les regions amb menys creixement quant a percentatge en aquest aspecte són Múrcia, Euskadi i Catalunya. Si bé, en nombres absoluts, són Andalusia, Madrid i Catalunya les comunitats que més contractes han signat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu