sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Ajudes per a la compra de vehicles adaptats

Són moltes les barreres físiques que han de superar dia a dia les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Els problemes d'accés i conducció de vehicles suposen, sovint, un fre a l'autonomia d'aquestes persones a l'hora de desplaçar-se d'un lloc a l’altre amb total llibertat.

Per posar remei a aquesta problemàtica existeixen empreses com Válida sin barreras especialitzades en l'adaptació i transformació de vehicles, que assessoren a l'usuari sobre el conjunt de solucions més adequades a cada necessitat i sobre els tipus de vehicles que es poden adaptar.

No obstant això, el cost d'aquestes modificacions especials, sumat a l'import de compra del propi vehicle, poden suposar una altra barrera, aquesta vegada econòmica, per als usuaris.

Per a això, el govern ha engegat el nou Pla PIVE 5, amb una inversió de 175 milions d'euros, amb l'objectiu d'incrementar les vendes i impulsar la renovació dels vehicles més antics a favor d'aquells amb major eficiència energètica (vehicles amb un nivell d'emissions inferior als 120g/km de CO2).

Aquest Pla PIVE 5 resulta especialment interessant per aquelles persones amb mobilitat reduïda que estiguin pensant en renovar el seu vehicle adaptat ja que, durant tot el 2014, o fins que s'esgoti el pressupost establert, podran beneficiar-se d'una ajuda econòmica de fins a 3.000 €. A més, els usuaris d'aquests vehicles adaptats també podran beneficiar-se d'un IVA súper reduït del 4%.

Podran acollir-se a aquest Pla PIVE 5 les persones amb discapacitat que renovin vehicles de 7 anys d'antiguitat, en el cas de vehicles comercials lleugers, i de 10 anys d'antiguitat, en turismes. Així mateix, el preu dels vehicles adaptats no podrà sobrepassar els 30.000 €.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu