sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Alfred, el nou majordom virtual per a persones grans

L'aïllament és un dels principals problemes als quals es troben moltes persones majors, ja sigui perquè manquen de mecanismes d'interacció social, o perquè veuen reduïdes les seves capacitats físiques o intel·lectuals. Però, per sort, arriba Alfred.

Alfred és un Assistent Personal Interactiu per a la Vida Independent i l'Envelliment Actiu, és a dir, un majordom virtual personalitzat, basat en dispositius i plataformes mòbils.

Aquest assistent és de molt fàcil ús. Els usuaris poden interactuar amb ell a través de la veu. Per exemple, els majors poden fer-li preguntes o donar-li ordres.

A més, Alfred monitoriza les constants vitals de l'usuari gràcies a uns sensors que transmeten la informació rebuda a la persona desitjada, ja sigui el cuidador o el seu personal mèdic.

Per millorar la integració social dels usuaris, Alfred suggereix un esdeveniment en funció dels seus gustos i interessos de cada individu.

També, inclou jocs per millorar les seves capacitats físiques i cognitives.

De moment, Alfred ha passat el període de prova a Alemanya, Holanda i França, amb resultats satisfactoris. Les persones que ho han utilitzat durant aquesta fase pilot tenien una edat mitjana de 77,6 anys i pertanyien a associacions de majors. Mentre els explicaven el funcionament d'Alfred, es va fer evident que existeix una bretxa digital entre els majors.

El finançament d'aquest projecte és a càrrec del Programa marco de la Unió Europea i ha estat desenvolupat per un consorci d'11 socis de cinc països diferents. Una de les empreses espanyoles que participen en Alfred, Worldline Iberia, afirma que aquesta tecnologia trigarà a arribar a Espanya, perquè aquí encara no han trobat socis i, a més, l'eina de síntesi de veu no està adaptada a l'espanyol.

El següent pas ara és continuar amb la cerca de finançament perquè aquest projecte sigui una realitat al més aviat possible.

Avanci, a per una tecnologia vàlida i sense barreres!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu