sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Alimentació saludable per a la gent gran.

Per obtenir una bona qualitat de vida és important que la ingesta de menjar diari s’adeqüi a les necessitats pròpies de cada edat. En aquest sentit, les persones grans, per exemple, haurien de consumir menys calories perque, en general, tenen un nivell d'activitat física inferior a les més joves. En conseqüència, és vital que les persones d'avançada edat tinguin un major control dels seus hàbits alimentaris per evitar problemes de salut.

I és que són moltes les dificultats i les barreres a les que s'han d'enfrontar les persones grans en el seu dia a dia: la solitud, els dolors en les articulacions, els problemes de mobilitat, els escassos recursos econòmics... Tots aquests obstacles fan que la bona alimentació, moltes vegades, quedi en un segon pla i, de vegades, gairebé oblidada la seva importància.

Per a això és imprescindible buscar alternatives per tenir una dieta variada i equilibrada, perquè una alimentació insuficient o desequilibrada pot produir efectes encara més contraproduents per a la salut així com agreujar alguns mals ja existents. 

Algunes recomanacions:

· L'esmorzar és un dels menjars més importants del dia i no ens l'hem de saltar si volem evitar defalliments i no flaquejar a mig matí.

· Durant el dinar és important evitar la monotonia, per exemple realitzant noves receptes amb productes variats de temporada.

· Per agafar el son i millorar la digestió és aconsellable sopar dues o tres hores abans d'anar a dormir.

· Encara que els pastissos sempre vénen de gust, és aconsellable no abusar de la brioixeria industrial. Per treure el gana és millor menjar una peça de fruita o un iogurt, per exemple.

· Per beure, l'aigua és el més recomanable. Durant el dinar aquesta pot substituir-se per un suc de fruita, per exemple. Així mateix, és important no deixar de beure durant el tot dia si es vol evitar una deshidratació. S'aconsella com a mínim beure un litre i mig diari.

Per una vida sense barreres! 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu