sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Aprovada la nova Llei d'Accessibilitat

nova llei en accessibilitat salvaescales

El Parlament de Catalunya aprova per unanimitat la Llei d'Accessibilitat, que estableix les condicions mínimes perquè els espais públics, els serveis, els transports i les comunicacions s'adaptin a les persones amb discapacitat.

Entre altres aspectes, el text estableix que la planificació dels espais urbans garanteixi l'accessibilitat de tots els ciutadans, i que les promocions d'habitatge públic reservin un percentatge de pisos per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

També estableix que el personal d'atenció al públic ofereixi orientació i ajuda personalitzada a les persones amb diversitat funcional; que es garanteixi l'aprenentatge i l'ús del sistema Braille als alumnes amb discapacitat visual i auditiva, i que les administracions públiques elaborin plans d'accessibilitat.

La nova llei també fixa que el govern ha de destinar partides de cada exercici pressupostari destinades a la promoció de l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, i multarà les infraccions amb penes de fins a 300.000 euros. Aquestes infraccions poden ser, per exemple, la falta de manteniment dels elements necessaris per garantir l'accessibilitat als edificis o a la via pública.

A Catalunya actualment hi ha més de 500.000 persones amb diversitat funcional que podrien beneficiar-se de les modificacions del nou text.

Un nou pas cap a un món sense barreres.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu