sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Augmenta un 10% el nombre d'alumnes universitaris amb discapacitat.

S’incrementa en un 10% el número d’estudiants universitaris amb discapacitat. Aquesta és una dada esperançadora per a un col·lectiu que ha de fer front, dia a dia, a mil i una barreres arquitectòniques i obstacles per aconseguir els seus objectius, en aquest cas estudiantils. Aquest augment dels joves amb discapacitat a les universitats es deu, en part, gràcies a les tasques que realitzen les entitats socials i a aquells canvis en la normativa que fomenten mesures més inclusives.

En aquest sentit, i durant el curs 2013-2014, el nombre de matriculats a la universitat ha augmentat en 21.942 persones, tal com ho revela la “Guia d'Atenció a la Discapacitat a la Universitat 2014”, realitzada per Fundació Universia.

Encara que el nombre de matriculats ha augmentat un 10% respecte a l'any passat, no hem de passar per alt que el nombre total d'universitaris amb discapacitat tan sols és de l'1,1% a les aules i només prop del 6% de persones amb discapacitat tenen un títol universitari (segons l'últim informe Olivenza).

Per contrarestar aquestes xifres, existeixen alternatives com la Universitat a Distància, tot i que aquesta no és la solució definitiva per a una correcta inclusió de les persones al món universitari. Per això, les universitats estan treballant a consciència amb fundacions i entitats socials per realitzar mesures més inclusives i crear departaments de discapacitat i accessibilitat. I és que, com més adaptada estigui la universitat més alumnes tindrà, i això és responsabilitat de tots.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu