sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Camina després de la paràlisi

Un jove polonès de 38 anys ha tornat a caminar després de dos anys de completa immobilitat. Un esquinçament complet de la medul·la espinal toràcica el va deixar paralític. Després d'un trasplantament de cèl·lules olfactòries a la zona afecta és com si hagués “tornat a néixer”.

Després de patir una agressió amb arma blanca el 2010, Darek Fidyka, de 38 anys d’edat, va patir un esquinçament complet de la medul·la espinal toràcica. Malgrat estar sotmès a molts mesos de fisioteràpia intensiva, durant gairebé dos anys ha estat paralitzat sense presentar cap senyal de recuperació.

Darek s'ha sotmès recentment a un tractament específic basat en el trasplantament de les seves pròpies cèl·lules olfactòries. Aquestes, han afavorit la renovació de les fibres nervioses de la zona afectada i sorprenentment ha començat a caminar.

Segons afirma el propi Darek, va ser “una sensació increïble”. I és que “quan no es pot sentir gairebé la meitat del cos un se sent impotent, però quan un comença a caminar de nou és com si tornés a néixer”.

El trasplantament l’ha realitzat un equip de cirurgians del Centre de Neurorrehabilitació per al tractament de lesions de la medul·la espinal de la ciutat polonesa de Breslavia, en col·laboració amb experts en regeneració neuronal de la University College de Londres.

Els cirurgians van extreure un dels bulbs olfactoris del pacient i van fer créixer les cèl·lules en cultiu. Aquestes cèl·lules permeten a les fibres nervioses del sistema olfactori renovar-se contínuament. En dues setmanes les hi van trasplantar a la medul·la espinal i el resultat va ser la regeneració funcional de les connexions supraespinales.

Després de setmanes de continus exercicis Darek va començar a notar com li creixia la cuixa esquerra. Sis mesos després, va ser capaç de donar els seus primers passos al llarg de barres paral·leles. Dos anys més tard ja pot caminar fora del centre de rehabilitació amb un arc de subjecció.

Estem doncs, davant un cas d'estudi de com la recuperació del present i del futur ha de passar per la regeneració. Per un món sense barreres!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu