sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Carrers, places, habitatges… ¿Difícils de transitar?

Viviendas accesibles

Una quarta part de les persones majors de 65 anys assegura tenir problemes d’accessibilitat. Així ho confirma el Barómetro del Mayor que realitza de manera mensual l’institut d’opinió Simple Lógica per a la Unió Democràtica de Pensionistas (UDP).

Els enquestats afirmen que els problemes més grans de mobilitat els tenen a llocs com carrers, edificis públics, parcs o places, i mitjans de transport. També en l’accés als habitatges i inclús a la seva pròpia llar.

El 82,7% dels ancians que asseguren tenir dificultats a les seves cases (tant en el moment d’accedir a l’edifici com un cop es troben a l’interior) opinen que seria necessari realitzar obres per a millorar l’accessibilitat. Entre aquestes, instal·lació d’elevadors (53,1%), de rampes, passamans, salvaescales, etc. (32,4%), adaptació de lavabos (23,2%), instal·lació de calefacció o refrigeració (6,9%) i millora de la il·luminació (1,1%).

A més la gran majoria, dos de cada tres, no coneixen l’existència d’ajudes de les administracions públiques per a realitzar obres de millora, rehabilitació i accessibilitat als habitatges.

El president de la UDP, Luis Martín Pindado, ressalta la importància de garantir el dret de mobilitat de les persones grans i “no confinar-les a la seva llar pel sol fet de no tenir elevador o rampes d’accés”.

Fer la compra, la neteja domèstica, utilitzar el transport públic per a desplaçar-se… pot ser més fàcil. I és que, apostar per l’accessibilitat és sinònim d’una millor qualitat de vida.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu