sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Cartagena es convertirà en una ciutat accessible

Cartagena adopta solucions per a ser una ciutat accesible

L’Ordenança per l’Accessibilitat Universal en el Municipi de Cartagena ha entrat en el període d’exposició pública, després de la seva publicació en el BORM el passat 2 de febrer. L’Ordenança va ser aprovada inicialment en el Ple de l’Ajuntament de Cartagena.

Amb aquesta Ordenança, l’Ajuntament s’ha compromès a disposar de les solucions oportunes per adequar progressivament els seus espais urbans, els seus edificis, els seus mitjans de transport i sistemes de comunicació a les exigències normatives sobre la matèria.

L’Ordenança estableix les normes que garanteixen l’accessibilitat no discriminatòria amb mesures tals com: la utilització de superfícies d’acabat dels itineraris vianants antilliscants i planes; contenidors de residus, amb boca de càrrega lateral; es permetrà l’ús de les cadires de rodes motoritzades pels carrils bici o que la instal·lació de zones de joc infantils tinguin un disseny accessible.

L’alcaldessa i consellera de Serveis Socials, Ana Belén Castejón, ha recordat que l’objectiu final és que tota la ciutadania, no només aquelles persones que tinguin limitades les seves capacitats temporalment o definitivament, puguin gaudir d’un entorn accessible i apte i, al seu torn, es millori el confort i la qualitat de vida de tota la població.

És important destacar que aquesta Ordenança ha sigut resultat d’un procés participatiu i de consens en el qual han intervingut diferents associacions de persones amb discapacitat del municipi, representants de tots els partits polítics amb representació municipal i nombrosos tècnics a través de la denominada Mesa de Trabajo sobre Accessibilidad.

Font: cartagena.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu