sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Ciutats sense barreres. Berlín rep el premi Ciutat Accessible 2013

Les persones amb discapacitat segueixen trobant masses obstacles en l’entorn quotidià, però ciutats com Berlín estan al capdavant alhora de fer la vida més accesible a tothom”. Així ha justificat Viviane Reding, Vicepresidenta de la Comissió Europea, el premi Ciutat Accessible 2013 per a la capital alemanya.

El jurat s’ha decantat per aquesta urb per la seva política estratègica i integradora en matèria de discapacitat. Destaquen el seu sistema de transports i la inversió realitzada en accessibilitat en els projectes de reconstrucció, perseguint un objectiu:  el de convertir la ciutat, abans dividida, en un entorn accessible i sense barreres.

Segons Reding, tenir en compte solucions accessibles es tradueix en noves oportunitats de negoci i pot ser un nou estímul per a la innovació i el creixement econòmic. Així que, aquesta és la raó per la que l’accessibilitat és el nucli de l’estratègia europea en discapacitat. A més, estan preparant noves propostes per a una llei europea en aquesta matèria.

Finalistes del premi:

  • Nantes (França): una ciutat que dialoga amb els ciutadans per tal que les persones amb discapacitat puguin idear i crear projectes comuns.
  • Estocolm (Suècia): ha creat un enfocament a llarg plaç i integrador amb l’ideal de convertir-se en una ciutat de categoria mundial accesible per a tothom.

Aquest any a més, el jurat ha otorgat mencions especials, entre elles a dues ciutats de l’estat espanyol:

  • Pamplona: la ciutat ha fixat un pla quadriennal per a renovar les infraestructures locals, inclosa la ciutat vella. S’han instal·lat elevadors, rampes i pasarel·les.
  • Bilbao: per usar les tecnologies de la informació i la comunicació a favor de les persones amb discapacitat.

 

Font: construible.es i Europa Press

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu