sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Com ha de ser l'accessibilitat als parcs infantils?

accesibilitat en parcs infantils

Això vol dir que tots els nens han de poder entrar, sortir i moure's de forma segura perque els nens amb i sense discapacitat puguin divertir-se junts. 

Un de cada tres elements de joc ha de ser dissenyat sota el criteri de l'accessibilitat universal. El terra ha de ser de cautxú, ja que s'ha demostrat que és un material completament accessible. S'utilitzarà una textura i color diferents per a les zones de pas i les d'esbarjo i disposaran franges senyalitzades en l'inici de graons o desnivells. Els parcs hauran de tenir jocs específics pensats per a nens amb discapacitat, ja siguin gronxadors adaptats, passarel·les, jocs sensorials, etc. El tipus de clos ha de tenir una altura màxima, per permetre la visibilitat, i una altura mínima per evitar ser traspassat. En l'entrada ha de situar-se un panell informatiu amb les següents dades: nom del parc, prohibicions, recomanacions… El parc ha de complir amb els criteris adequats d'il·luminació, complint els paràmetres normatius per a l'espai públic.

És important saber si en la Comunitat o fins i tot en el municipi en el qual es troba l'àrea de jocs infantils, existeix normativa o legislació específica. Si és així, prevaldran els requisits d'aquesta normativa.

Els elements de joc han de comptar amb alguns criteris normatius per a la seguretat dels nens. Per exemple, els balancines han de comptar amb respatller, agafadors laterals i frontals. A més, és aconsellable la disponibilitat d'un arnés. Els jocs de moll han de comptar amb proteccions laterals i posteriors per assegurar l'estabilitat. Els gronxadors han de tenir cadires segures i amb respatller, en les quals es pugui col·locar un arnés. La cadira ha de ser tipus niu per permetre el joc amb els pares. Els gronxadors han de facilitar la pujada d'una cadira de rodes. Els panells interactius han d'estar a una altura adequada i proposar activitats per a diferents capacitats de manipulació, incloent text en braille. Han de ser variats a nivell sensorial (sonores, tàctils, visuals…). En general, l'altura aproximadament entre 50-100 cm

Per a més informació:
Font: accesibilidad.aspaym.org

Font imatge: www.parquesinfantiles.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu