En la majoria d'edificacions de nova construcció, apliquen la normativa perquè siguin accessibles. No obstant això, els immobles que tenen més de 25 anys no solen ser accessibles i normalment no s'adapten fins que no existeix la necessitat. La reforma de la Llei de Propietat Horitzontal determina l'obligació de realitzar obres en cas de necessitat per part d'un o diversos veïns.
Des del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya recorden els requisits perquè un habitatge sigui accessible per a aquestes persones:
Les portes han de ser de 80 cm d'ample per facilitar l'accés d'una cadira de rodes.
Els agafadors de parets han de situar-se a una posició adequada per ser usats i poder mantenir l'equilibri.
Els passadissos rectes han de tenir un ample de 90cm i ha de poder fer un gir de 120cm de diàmetre lliure d'obstacles front la porta d'entrada.
Endolls i mobiliari ha d'adaptar-se a les altures compreses entre 0,4 i 1,40m d'altura per ser assolibles per a una persona en cadira de rodes.
El sòl del bany ha de ser antilliscant i ha de poder accedir-se frontalment al lavabo (est ha d'estar col·locat a 80cm del sòl i a una altura lliure baix d'ell de 65cm) i lateralment a la dutxa (aquesta ha de contenir barres de suport i subjecció a més de disposar d'un seient o banc).
Font: tododisca.com