sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Com han d'estar adaptats els habitatges per ser accessibles?

En la majoria d'edificacions de nova construcció, apliquen la normativa perquè siguin accessibles. No obstant això, els immobles que tenen més de 25 anys no solen ser accessibles i normalment no s'adapten fins que no existeix la necessitat. La reforma de la Llei de Propietat Horitzontal determina l'obligació de realitzar obres en cas de necessitat per part d'un o diversos veïns.

Des del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya recorden els requisits perquè un habitatge sigui accessible per a aquestes persones:

Les portes han de ser de 80 cm d'ample per facilitar l'accés d'una cadira de rodes.

Els agafadors de parets han de situar-se a una posició adequada per ser usats i poder mantenir l'equilibri.

Els passadissos rectes han de tenir un ample de 90cm i ha de poder fer un gir de 120cm de diàmetre lliure d'obstacles front la porta d'entrada.

Endolls i mobiliari ha d'adaptar-se a les altures compreses entre 0,4 i 1,40m d'altura per ser assolibles per a una persona en cadira de rodes.

El sòl del bany ha de ser antilliscant i ha de poder accedir-se frontalment al lavabo (est ha d'estar col·locat a 80cm del sòl i a una altura lliure baix d'ell de 65cm) i lateralment a la dutxa (aquesta ha de contenir barres de suport i subjecció a més de disposar d'un seient o banc).

 

Font: tododisca.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu