sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Com volem viure la tercera edat?

Com volem viure la tercera edat? Poques vegades ens plantegem aquesta pregunta. Potser… preferim viure amb els nostres fills? O ens decantem per traslladar-nos a una residència o una llar adaptada?

Aquesta mateixa pregunta és la que ha realitzat un estudi elaborat per l'Obra Social “La Caixa” a més de 5.000 persones i que reflecteix com només el 4, 7% de les persones triaria viure a casa dels seus fills en cas de necessitar ajuda a la tercera edat. Un 29,3% aposten per una residència de gent gran i un 5,4% optarien per una llar adaptada.

Segons diversos experts, aquestes dades mostren un canvi de tendència. Abans, la gent gran anava a viure amb els seus fills, i aquest esdevenia el “model correcte”. Ara, la majoria de cuidadors i cuidats semblen no estar a gust amb el model tradicional. D'aquesta manera, Espanya s'apropa cada vegada més a les "maneres" de fer d'altres països.

L'informe també constata que l'any 2050 hi haurà el doble de persones majors de 65 anys que les que hi ha actualment, la meitat d'elles tindran més de 80 anys. A més, també al 2050, hi haurà unes 172.000 persones majors de 100 anys, 13 vegades més que a dia d'avui.

Val la pena que pensem en la nostra vellesa i com volem viure-la.

 

Font: Teinteresa.es

Foto: Residència Dolça Llar

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu